Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Két évre szerződött, de tovább is maradna

Az FC Sopron sok új játékosa közül az egyik, Ködöböcz Csaba középpályás azzal, hogy Sopronba igazolt, elhagyta nevelőegyesületét, a Vasast. Ködöböcz két évre szerződött Détári Lajos együtteséhez.
– Mennyi idő után távozott Angyalföldről?

– Tizenhárom évig voltam a Vasas játékosa, ez volt az első klubom. Közben tavalyelőtt kölcsönadtak a másodosztályba fél évre Budakalászra, majd fél évre Felcsútra. Vasas-nevelésű vagyok, ahonnan több korosztályos válogatottnak is tagja, sőt, volt, amikor csapatkapitánya is lehettem. Sajnos amikor az olimpiai korosztályban lehettem volna válogatott, éppen akkor futballoztam kölcsönben a másodosztályban, ahol azért annyira nincs szem előtt az ember.

– Miért éppen Sopront választotta?

– Lejárt a szerződésem, s valahogy az volt az érzésem, a Vasasnál nem igazán tudták, mihez kezdjenek velem. Ráadásul az első csapatnál nem is kaptam túl sok lehetőséget. Én pedig úgy gondoltam, környezetváltásra van szükségem, új helyen talán megújulhatok. Nyilván annak is szerepe volt abban, hogy végül ide jöttem, hogy Pintér Zoli és Fehér Zoli is ide igazoltak, illetve ők visszatértek. Különösen Fehér Zolival kerültem jó barátságba a Vasasnál, örülök, hogy újból együtt futballozhatunk.

– A város és az új csapat, hogy tetszik?

– Budapesti születésűként nagyon kellemes az a nyugalom, ami itt Sopronban fogadott. Nincs az a nyüzsgés, rohanás, mint a fővárosban s ezt a légkört könnyű megszokni. Ami a csapatot illeti, a két, a Vasasból ide visszatért társamon kívül, régebbről ismertem a két volt újpesti fiút, Hullám Attilát és Freud Gábort. A többieket inkább csak ellenfélként. Úgy látom, egy új, de sokra hivatott, bizonyítani vágyó közösség alakul, Détári Lajos pedig igen jó foglalkozásokat vezet, úgyhogy örülök neki, hogy ide kerültem. Egyelőre két évre szerződtem Sopronba, de nem tartom kizártnak, hogy akár hosszabb távon is itt folytassam a pályafutásomat.

– Mit tart az erősségének, s mi az, amiben előre kell lépnie?

Névjegy

Név: Ködöböcz Csaba
Született: 1985. 07. 19.
Magasság: 178 cm
Súly: 71 kg
Eddigi klubja: Vasas (kölcsönben játszott Budakalászon és Felcsúton)
– Azt gondolom, amellett, hogy elsősorban a középpályán futballozom, a védősorban is bevethető lennék. Megfelelő a rúgótechnikám, úgy érzem, látok is a pályán. Amiben nagyon sokat kell előrelépnem, az a gyorsaság, s ezen elsősorban a futógyorsaságot értem. Eddig nagyjából harminc élvonalbeli mérkőzésen szerepeltem, sajnos az NB I-ben gólt még nem szereztem, Remélem, Sopronban ez is hamarosan sikerülni fog. 

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat lőttek a lányok

Krzyzewsky Beáta, illetve a Krzyzewsky, Joó Éva, Tóth Anita összeállítású magyar csapat aranyérmet… Tovább olvasom