Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Két erőpróba előtt

Közel másfél hónap leforgása alatt két kihívás is vár a soproni Lövér Íjász SE versenyzőire. Augusztus 4-én és 5-én Sopronban rendezik a 3D-s Európa-kupát. A mintegy kétszáz fős mezőnyben a nyolc soproni és hazai indulón kívül a szomszédos országok versenyzői is ott lesznek.
– Nem szeretek jósolni, a technikai sportok terén a legesélyesebbet is érheti meglepetés – reagált az országos és Európabajnok Király Gábor, az egyesület elnöke arra a kérdésre, hogy milyen helyezésre számít az Európa-kupán.

Lázár István ifiként szerzett Európa-bajnoki címet, most felnőtt kategóriában indul. Fotó: Magasi Dávid
Lázár István ifiként szerzett Európa-bajnoki címet, most felnőtt kategóriában indul. Fotó: Magasi Dávid


Az eddigi eredmények mindenesetre biztatóak, hiszen a saját kategóriájában őt és Lázár Istvánt is az európai élmezőny első húsz íjásza között tartják számon. A jelenleg a klubban sportoló hatvan tagból nyolcan versenyszerűen íjászkodnak, négyen ráadásul a nemzetközi porondra is rendszeresen kilépnek.

A másik nagy erőpróba a szeptemberi horvátországi Európa-bajnokság lesz, melyen az a versenyző vehet részt, aki az országos selejtezőkön összesítésben az első három hely valamelyikét megszerzi. Király és Lázár egyaránt reménykedhet abban, hogy ott lesz az indulók között.
– Az elsődleges célom a horvátországi versenyre való kijutás. Ez nem lesz könnyű, mert felnőtt kategóriában igen erős a mezőny. Ha sikerül ott lennem, a legjobb tizenhat versenyző között szeretnék végezni – mondta Lázár István, aki korábban ifjúsági korcsoportban már volt Európa-bajnok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkettő helyett csak nyolc arany

A hétvégén Szegeden rendezték az evezősök 133. országos bajnokságát. A négynapos viadalra 75… Tovább olvasom