Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Két érem a boldogság

Benkõ Zoltán két éremmel elégedett lenne a jövõ héten kezdõdõ szegedi világbajnokságon.

Jövő csütörtökön kezdődik Szegeden a 35. sík vízi világbajnokság, melyen kajak egyes 1000 és 500 méteren a Győri Vízisport SE versenyzője, Benkő Zoltán képviseli a magyar színeket. Benkő a csehországi Európa- bajnokságon a rövidebbik távon arany-, a hosszabbikon ezüstérmet szerzett. Kadler Gusztáv, a magyar szövetség győri alelnöke a racicei kontinenstornát követően a következőket mondta: „ Be n k ő Zoli nemcsak csatlakozott az élvonalhoz, most már a legszűkebb elit tagja.

Bizonyította, hogy a legjobbak között a helye." Annyit még hozzátett a sportvezető, hogy a vb-n várhatóan nehezebb dolga lesz, hiszen a többi földrészről is érkeznek kiváló kajakosok. „Ez valóban így van, mert hiába nem számít nagyhatalomnak egy tengerentúli ország, egy-egy nagyszerű kajakost azért kinevelnek, akik megfelelő társak híján egyesben próbálkoznak – többnyire sikerrel. Éppen ezért a vb-mezőny erőssége az egyesben tér el a legjobban az EB-hez viszonyítva" – tette hozzá Benkő Zoltán. Hogy mennyire így van ez, azt az is alátámasztja, hogy a szám hosszú évekig meghatározó magyar alakja, Vereckei Ákos az EB-ken rendre győzött, a vb-ken viszont már a dobogóra kerülés is nagy sikernek számított tőle.

Nem mellékesen Benkő a hazai válogatókon éppen Vereckeit győzte le, így szerzett jogot a két világversenyen való indulásra. „Túlságosan nagy terhet nem szeretnék saját magamra rakni. A legfontosabb a pekingi olimpia, ami persze nem jelenti azt, hogy egy hazai rendezésű világbajnokságot eleve feladnék. Ennek ellenére nem látom értelmét, hogy túl nagy lépcsőfokot akarjak megmászni. Én a magam részéről két éremmel már nagyon elégedett lennék. Igaz, az éremben az arany is benne van..."

Ami a felkészülést illeti, Benkő úgy érzi, nagyon jól sikerült, rengeteg munka van mögöttük, s most már a versenyláz is kezd kialakulni nála. „Semmi nem hátráltatta az edzésmunkát, így ilyen téren teljes mértékig bizakodó vagyok. Szerencsére már kezd igazi vb-hangulat kialakulni Szegeden. Épül a versenypálya, érkeznek a külföldi versenyzők. Ez jót is tesz nekünk, hiszen nem annyira monoton a felkészülés, mint az utóbbi időben volt" – folytatta Benkő, aki elmondta: nagyon várja már, hogy hazai közönség előtt versenyezzen. „Engem feldob, hogy mindenki nekem szurkol majd. Ugyan nem vagyok egy izgulós típus, de ezúttal biztos vagyok benne, hogy nekem is jobban ver majd a szívem a verseny alatt. Külön erre nem készültünk, legalábbis a szövetség nem szervezett ilyen tréningeket. Pedig talán nem lett volna rossz, mert akad azért olyan versenyző, akit esetleg megbéníthat a közönség fokozott érdeklődése és az ezzel együtt növekvő elvárás. Én nem ez a típus vagyok, de azért gondoskodtam a lelki felkészülésről is" – mondta Benkő Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijelölték a keretet

Bozsik Péter szövetségi kapitány kijelölte a jövõ szerdai Ausztria ellen… Tovább olvasom