Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Két aranyérem a csapatbajnokságon

Atlétika - Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban rendezték meg az országos ügyességi és gátfutó-csapatbajnokságot. A rangos versenyen a Győri Dózsa SE serdülő leánycsapata két országos bajnoki címet, valamint egy bronzérmet szerzett.

A Zajovics Nóra, Keller Dorottya, Zajovics Kitti, Bagi Krisztina, Major Luca összetételű csapat 100 méteres gátfutásban érte el a legjobb eredményt. A lányok 300 méteres gátfutásban sem találtak legyőzőre, a Zajovics Nóra, Keller Dorottya, Zajovics Kitti, Bagi Krisztina, Figler Diána alkotta ötös állhatott a dobogó legfelső fokára. Ráadásként távolugrásban a Keller Dorottya, Szabó Krisztina, Bagi Krisztina, Zajovics Nóra alkotta csapat a dobogó harmadik fokára „ugrotta" fel magát. A fiatalabb átlagéletkorú Zajovics Kitti, Major Luca, Kóti Luca, Szentes Dominika, Figler Diána alkotta B csapat az előző évi teljesítményt jóval túlszárnyalva szintén kitűnően szerepelt. Edzőjük Farkasné Babos Rita.

Balról jobbra: Zajovics Kitti, Keller Dorottya, Zajovics Nóra, Bagi Krisztina, Figler Diána, Kóti Luca, Szabó Krisztina, Szentes Dominika, Major Luca. Előttük Farkasné Babos Rita guggol.
Balról jobbra: Zajovics Kitti, Keller Dorottya, Zajovics Nóra, Bagi Krisztina, Figler Diána, Kóti Luca, Szabó Krisztina, Szentes Dominika, Major Luca. Előttük Farkasné Babos Rita guggol.

 

A versenyen minden versenyszámban öttagú csapatok indulhattak, a négy legjobb eredmény átlagából alakult ki a csapatok végeredménye. A dózsás lányok hatalmas eredményt értek el azzal, hogy az egyik legnehezebb technikai számban, a gátfutásban a rövid és a hosszabb távon egyaránt magasan a mezőny fölé emelkedtek. A 100 méteres gátfutásban a csapat átlageredménye – 16,08 mp – 8 tizedmásodperccel volt jobb, mint a második helyezett csapaté. A 300 méteres gátfutásban ez az előny egy másodperc volt (47,90 mp).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női EB: Magyarország lehet a beugró

Kézilabda - Egyes források szerint veszélybe került a decemberi női Európa-bajnokság macedóniai… Tovább olvasom