Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Két arany az EB nyitónapján

Kajak-kenu - Benedek Dalma és a Medveczky Erika, Faldum Bereniké duó szerzett aranyérmet a milánói kajak-kenu EB-n szombaton. Három ezüstérmet is gyűjtött a magyar válogatott. A kenusok szereplése ellenben csalódás. 200 méteren minden magyar egység bejutott a vasárnapi döntőkbe.
Az összes magyar egység bejutott a vasárnapi döntőbe a milanói kajak-kenu Európa-bajnokságon, miután a szombat délutáni 200 méteres előfutamokon előkelő helyeken végeztek.

Vasárnap kilenc döntő lesz 200 méteren, de csak hat számhoz rendeztek elő- és középfutamokat, mivel a négyeseknél kevesen neveztek a viadalra, így a férfi és a női kajak kavrtett, illetve a férfi kenu egység automatikusan finalistának tudhatta magát. A fennmaradó számokban pedig parádéztak a magyarok, így mindegyik hajó már az előfutamok után kvalifikálta magát a döntőbe.

A kenu egyeseknél Flotán László, kajak egyesben Molnár Péter, a női kajak ketteseknél pedig a Fazekas Krisztina, Patyi Melinda kettős elsőként ért célba, férfi K-2-ben a Molnár Péter, Kadler Viktor nevével fémjelzett egység másodikként végzett, míg női K-1-ben Vad Ninetta és C-2-ben a Kovács Gergely, Végh Attila páros harmadik lett.

12.27 óra, férfi K4 500 méter:

A Kammerer, Kucsera, Benkő, Kadler egységünk a szlovákokkal vívtak nagy csatát a mieink végül a második helyen értek célba.

12.12 óra, női K4 500 méter:

A friss Európa- bajnok Benedek Dalma mellett Paksy Tímea, Kozák Danuta és Fazekas Krisztina ül a magyar négyesben. A mieink legnagyobb vetélytársa a Katrin Wagnerrel megerősített német hajó lehet. Féltávnál német-magyar-spanyol egység volt a sorrend, ami nem is változott a végéig.

11.47 óra, férfi C4 1000 méter:

A magyar négyes remekül ment a táv feléig, ám a hajó ráment az egyik bójára, így a Horváth, Joób, Balázs, Sarudi négyes nem lehetett harcban az éremért.

11.40 óra, férfi K2 1000 méter:

Ismét egy fiatal egység, a Tóth Dávid, Paumann Dániel képviseli a magyar színeket. A magyar hajó mellett ott szelték a vizet a horvát színekben versenyző Janics-testvérek is. Stjepan és Mico Janics Natasa testvérei. A dánok és a német duó mögött a magyar hajó kapta el a legjobban a rajtot. A fiatal MTK-s egység végig az éremért küzdött, de a hajrára elfáradtak. A versenyt a dánok nyerték, a magyar hajó 8. lett.

11.27 óra, férfi C2 1000 méter:

A magyar páros, a Sáfrán-testvérek rosszul kezdtek, de aztán a második helyre lapátoltak fel, a hajrára elfáradtak és végül ötödikek lettek és nem sikerült újabb magyar kvótát szerezniük. A futamot a fehérorosz hajó nyerte.

11.10 óra, női K2 1000 méter:

A magyar színeket a Medveczky Erika, Faldum Bereniké duó képviseli. A páros hatalmas versenyt vívott a lengyelekkel, 200 méterrel a cél előtt már a magyar lányok hasítottak az élen és nem is lehetett befogni őket. Megvan a nap második magyar aranyérme!

A női kajak kettesünk aranyérme kellemes meglepetés. Fotó: Karnok Csaba
A női kajak kettesünk aranyérme kellemes meglepetés. Fotó: Karnok Csaba


10.57 óra, férfi K1 1000 méter:

A kilences pályán Kucsera Gábor startol. Az angol Tom Brabants a szám esélyese, két éve ő nyerte az Eb-t - Benkő második lett -, tavaly a norvég Larsen, ám ő most nincs a mezőnyben. Brabants és Kucsera óriási csatát vívott egymással, végül a brit fiú lett az első, a Kőbánya SC kajakosának ezüstérem jutott.

10.45 óra, férfi C1 1000 méter:

A mezőny erejét jól jellemzi, hogy az olimpiai bajnok David Cal nem került a fináléba, a szám címvédője, a szegedi Vajda Attila ellenben ott lapátolt a vízen. Rosszul rajtolt a Démász Szeged kitűnősége, de aztán fokozatosan kapaszkodott, féltávnál már dobogós helyen volt. A francia Goubel biztosan nyert, Vajda nem bírta a hajrát, így végül a 8. helyen zárt.

Vajda Attila: - Szerintem jól sikerült a rajtom, a második-harmadik helyen indultam meg. 200 méter után egy hullám megbillentett, de a táv feléig még így is dobogón voltam. Utána viszont nem tudtam utolérni az élbolyt, nem kenuztam ki magam, bőven maradt még bennem tartalék. Nem fogom semmire, rossz voltam és csalódott vagyok. Szerencsére még odébb van az olimpia.10.35 óra, női K1 1000 méter:

A szám címvédője, Benedek Dalma toronymagasan vezetett már a táv felénél is, egyetlen vetélytársa sem akadt. Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa a második 500 métert sem lazsálta el, biztosan nyert. Nyitásként mindjárt aranyérem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vipera helyett menedzsere mondott le az övről

Box - A győri Kovács "Vipera" Attila, pontosabban menedzsere lemondott az IBO nagyváltósúlyú… Tovább olvasom