Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Készülnek az észtek ellen

A magyar válogatott szerdán 17 órakor az Üllői úton Észtországgal mérkőzik – a két csapatnak ez lesz az első hivatalos találkozása. Az ETO-ból Miriuta, Németh, Sopronból Pető és Tóth Mihály kapott meghívást.
Barátságos mérkőzésen találkozik Magyarország és Észtország válogatottja (szerda, 17 ó, Üllői út). Gellei Imre szövetségi kapitány szerint a nemzeti csapat minden mérkőzésére komolyan kell készülni, ráadásul az együttes szeretne minél jobb játékkal elbúcsúzni az évtől és a szurkolóktól. Az összecsapásra meghívást kapott az ETO-ból Miriuta Vasile, Németh Norbert, Sopronból pedig Pető Zoltán. Biztonsági tartaléknak jelölték a sérüléséből nemrég felépült Tóth Mihályt.
 
Szeretne ünnepelni

A többszörös utánpótlás- és olimpiai válogatott ETO-játékost, Németh Norbertet arról kérdeztük, meglepetésként érte-e Gellei meghívása?
– Igazából nem számítottam rá, de nagyon örültem neki – válaszolt a győri középpályás. – Remélem, játéklehetőséghez jutok, és ha nem is a kezdőegyüttesben, de csereként a pályára léphetek.

A múlt héten az albán válogatott legyőzte az észteket, így nem tűnik erős csapatnak a szerdai ellenfél.
– Ennek ellenére remélem, komolyan vesszük majd a találkozót. Természetes, hogy az Üllői úton győzelemmel szeretném ünnepelni első válogatottságomat.

– Az EB-selejtezők után viszont nem volt ok ünnepelni. Miért nem sikerült a továbbjutás egyik válogatottnak sem?
– Az A válogatottnak nem voltam tagja, ezért nem is szeretnék róla véleményt mondani. Az olimpiai csapat teljesítménye miatt csalódott vagyok. Többre volt hivatott ez az együttes, de nem sikerült idegenben bravúrokat elérnünk. Nem játszottunk kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban, talán ez is oka volt a sikertelenségnek.

– Visszatérve a szerdai mérkőzésre, sok új név szerepel a keretben. Ez ön szerint már a fiatalítás jele, vagy egyszerűen a sérülések miatt alakult ez így?
– Úgy tudom, már volt róla szó, hogy Gellei Imre lehetőséget ad a fiataloknak. Most, hogy sérültek is vannak, gondolom, bátrabban veszi figyelembe ezt a korosztályt is.
 
Nem ajándék a címeres mez

Vereség után utazott a fővárosba Pető Zoltán, a Matáv Sopron labdarúgócsapatának kapitánya, akit Gellei Imre szövetségi kapitány szintén behívott a válogatottba az észtek elleni összecsapásra.

– Milyen érzésekkel utazott el a válogatotthoz? – kérdeztük a Debrecen elleni hazai pályán elszenvedett vereség kapcsán a kiváló védőt.
– Azt hiszem, minden futballista jó hangulatban csatlakozik a válogatotthoz – mondta Pető Zoltán. – Mindez még akkor is igaz, ha a hét végén elég bosszantó módon kaptunk ki a Debrecentől.

– Milyen volt belülről a találkozó?
– A legérdekesebb az volt, hogy ellenfelünk játékában egyáltalán nem volt benne, hogy gólt tud lőni nekünk. Mi támadtunk, irányítottuk a játékot. Aztán kétszer átjöttek a térfelünkre, mi pedig kaptunk két olyan gólt, amilyet nemhogy a legmagasabb, de semmilyen osztályban nem lenne szabad. Így aztán futhattunk az eredmény után, ami azért a Debrecen ellen nem egyszerű.

– Most lesz harmadszor válogatott. Milyen emlékei vannak az eddigi két fellépéséről a nemzeti csapatban?
– A legszívesebben arra emlékszem, hogy amikor játszottam a válogatottban, soha nem kaptunk ki. Először 2000 tavaszán játszottam, akkor Észak-Írországban nyertünk egy–nullra, aztán pedig Szaúd-Arábiával játszottunk kettő–kettőt Győrött. Nagyon remélem, a veretlenségi sorozatom a válogatottnál nem szakad meg, sőt, bízom benne: újabb győzelemmel folytadódik.

– Milyen reményekkel várja a szerdai mérkőzést?
– Remélem – mivel nincs túl sok bal oldali védő a keretben –, játszani fogok és kivehetem a részem a sikerből, hiszen a győzelmen kívül más eredményre gondolni sem lehet. Bízom benne, hogy most már hosszabb időre megragadok a válogatottban, és gyarapíthatom a válogatottságaim számát. Úgy érzem, ősszel jól ment a játék, és reméltem, hogy észrevesz a szövetségi kapitány is. Az, hogy bekerülhettem a legjobbak közé, nem ajándék a számomra, megdolgoztam azért, hogy három és fél év után újra magamra húzhassam a címeres mezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik helyezés a mezifutó Világkupa-sorozaton

Kálovics Anikó éppen csak lemaradt a dobogóról az IAAF mezeifutó Világkupa-sorozat portugáliai… Tovább olvasom