Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Kész a vádirat a Bognár-ügyben

A Soproni Városi Ügyészség vádiratot nyújtott be a Soproni Városi Bíróságra a Matáv Sopron futballcsapatának korábbi ügyvezetője, a klub által feljelentett Bognár György ellen.

A magyar sajtó korábban teljes néven írt a Matáv Sopron futballcsapatának korábbi ügyvezetőjéről, Székelyné dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség sajtószóvivője a Kisalföldnek hivatalosan csak B. Gy.-ként említette a korábbi ügyvezetőt, akit kétrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint egyrendbeli, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével és egyrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolnak.

A vádirat szerint a Matáv Sport Clubbal B. Gy. megbízási szerződést írt alá, amely szerint meghatározott feladat teljesítése esetén prémium kifizetésére is lehetőség nyílt. Ez az éves – labdarúgószezonra vonatkozó – megbízási díj 40 százaléka volt. A sportvezető részére azonban – egyetlen esetet kivéve – prémium kiírására nem került sor. Ennek ellenére B. Gy. 2003. március 20. és 2003. július 2. között négy alkalommal állított ki valótlanul számlát saját javára és vett fel jogosulatlanul összesen 2 millió 46 ezer forintot.

A nyomozás adatai alapján elkészített vádirat szerint B. Gy. mint a Matáv Futball Sportszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a házipénztár kezelési szabályzata értelmében jogosult volt meghatározott célú beszerzési előlegek felvételére. Ezen a jogcímen 2003. március 28. és 2003. augusztus 4. között összesen 9 millió 275 ezer forintot vett fel, amelynek felhasználását számlákkal kellett volna igazolnia. Ezt azonban többszöri szóbeli és írásbeli felszólításra sem tette meg, az összeget nem fizette vissza.

A Volksbank soproni fiókja havi 1 millió forintos hitelkeretet biztosított a Futball Sportszolgáltató Kft. részére. Ennek felhasználására a klub két kártyát kapott, az egyiket a könyvelő, a másikat a volt ügyvezető. A sportvezető 2003. márciustól augusztusig erről összesen 2 millió 565 ezer forintot vett le, amelyről a vádirat alapján elszámolni nem tudott.

Az egyik labdarúgó szerződéses viszonyban állt a Futball Sportszolgáltató Kft.-vel. B. Gy. intézte a kölcsönadását az osztrák SV Ada Anger nevű klubhoz. Ezen túlmenően az osztrák klubnak a kölcsönadási megállapodás lejárta után elővásárlási joga volt a labdarúgó játékjogának megvételére. Mindez 7000 eurójába került az osztrák klubnak, B. Gy. azonban ezzel a pénzzel sem számolt el a gazdasági társaság felé, hanem a nyomozás adatai alapján ezt a pénz is saját céljaira használta fel.

Még két ügy terheli B. Gy. számláját. Egy másik labdarúgó játékjoga megvásárlásának utolsó részletére a Futball Sportszolgáltató Kft. tévesen az összeg dupláját, azaz egymillió forintot utalt át a játékos előző klubja képviselőjének számlájára, aki ennek a pénznek a felét vissza is küldte, csakhogy nem a kft., hanem a B. Gy. által megadott számú, saját számlájára. B. Gy. ezt a félmillió forintot is elköltötte. A sportvezetőt az ügyészség még azzal is vádolta, hogy egy ismerősétől 1 millió 600 ezer forintot csalt ki.

A szóvivő asszony tájékoztatása szerint a vád tárgyává tett bűncselekmények közül a legsúlyosabb bűncselekményre a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztést rendel, azonban a halmazati szabályok miatt ez még a felső határ felével emelkedhet.
B. Gy. szabadlábon védekezve várja ügyének tárgyalását, amelynek időpontjáról a Soproni Városi Bíróság határoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságiak verték a debreceni szurkolókat?

A Matáv Sopron–Debrecen találkozó lefújása után kisebb „nézeteltérés" alakult ki a… Tovább olvasom