Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Késik az úszó EB-hez szükséges komplexum átadása

Magyarország lehet az első, amely a harmadik úszó Európa-bajnokságot rendezi meg, vagy az első, amely lemondja a verseny megrendezését, mert nem készül el a megfelelő uszoda.
Szombat délelőtt is mintegy nyolcvanan dolgoztak, hogy elkészüljön az úszó Európa-bajnokságra a Szécsi Tamás-uszodaegyüttes. Az átadás ugyanis csúszik. Budapest még 2002-ben kapta meg a lehetőséget a rendezésre. Abban, hogy a magyar pályázat győzött, kulcsszerepe volt a Lágymányosra tervezett világszínvonalú uszodakomplexumnak.

2003 júliusában negyedére csökkentette a kormány az építkezésre szánt pénzt, és Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter bejelentette, megváltozott a helyszín is, a Margit-szigeti Nemzeti Sportuszodát bővítik ki. Azonban még az ünnepélyes alapkőletételre is csak két évvel később került sor, a kivitelező cég pedig csak 2005. októberében láthatott hozzá az építkezéshez, miután beszerezték a szükséges közmű-engedélyeket. A tervek szerint 2006. április 28-án kellett volna átadni a már kész uszodát. Azonban az árvíz miatt márciustól majd egy hónapig szüneteltek a munkák.

Ekkor már az Európai Úszó Liga elnöke is kétségeinek adott hangot, hogy egyáltalán meg lehet-e rendezni júliusban az úszó Eb-t. Gyárfás Tamás, a Magyar Sport Szövetség és az Eb Szervezőbizottságának elnöke is pesszimistán nyilatkozott. Az átadást május 12-re halasztották, vagy még későbbre. A kivitelező cég bizonygatja: június elején el lehet kezdeni az átadást, ami június 26-ra le is zárulhat. Az egyik medencének már majdnem befejezték a burkolását, és a szinkronugró-torony is közel kész van, és a többi munkával is végezni fognak.


MobilPress

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabóczki Balázs a sportkórház lakója

A budapesti Sportkórház lakója Rabóczki Balázs, az FC Sopron kapusa. A hálóőr alapos kivizsgáláson… Tovább olvasom