Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Kerékpár: négy hétvége, négy verseny

Két rangos Világkupaversennyel tért vissza a legjobbak közé Poór Brigitta tereptriatlonos, akire sűrű négy hét vár: négy országban, négy futamon áll rajthoz.

Két Világkupa-versenyen is részt vett a közelmúltban a győri Széchenyi ESE és az X2S-Haibike Team-Salomon U23-as tereptriatlon soproni származású világ- és Európa-bajnoka, Poór Brigitta.

Június első hétvégéjén a spanyolországi Murciában vette kezdetét az XTERRA World Tour VK-sorozat európai körútja, melyen érdekelt volt. Rekkenő hőség és kusza rendezés fogadta a világ minden szegletéből ideérkező profi és amatőr versenyzőket. A szervezők által maximalizált 600 versenyzőt 1500 méter úszás, 35 km kerékpározás és 11 km futás várta, különösen nehéz, sziklás terepen.

„Óriási nehézséget okozott megszokni a hirtelen jött meleget. Sajnos itthon a nyár még váratott magára. A versenytársaim már túl vannak nyolc Világkupa-futamon, így elég nagy a hátrányom, de úgy érzem, a kicsit több mint fél éve történt mandulaműtétem után, ami miatt félbe kellett hagynom a tavalyi versenyszezont, sikerült visszanyernem a formám, és talán már jobb is vagyok. Az úszás közepesen sikerült, negyedik női versenyzőként léptem partra, és kezdtem meg a kerékpározást. Idén túl vagyok már több hazai mountain bike-maratonon, amelyek nagyon jól sikerültek, és bizakodtam, hogy jól fog menni. Ez be is igazolódott, a mezőny harmadik legjobb kerékpárosidejével kezdhettem meg a futást, ami sajnos a nagy melegnek és annak, hogy első XTERRA-versenyem volt idén, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Végül a profi mezőnyben a hetedik helyen sikerült célba érnem" – foglalta össze az első verseny tapasztalatait Poór Brigitta.

A szezon második európai futamát Görögországban rendezték: ez 1500 méter úszásból, 36 km kerékpározásból és 11 km futásból állt, szintén különösen nehéz terepen. A spanyolországi futamhoz hasonlóan itt is a világ legjobb atlétái sorakoztak a startvonalnál.

„Az úszás, akárcsak Spanyolországban, közepesen sikerült. A szervezők eltértek a szokásos rajtprocedúrától, amikor is az amatőr versenyzők előtt egy-két perccel külön rajtoltatnak el bennünket. Itt egyben volt a start, s bár maximalizálták a szervezők a rajtolók létszámát, de nem egyszerű, ha ötszáz ember egyszerre veti bele magát a vízbe. Így is a negyedik helyen sikerült kiérnem a partra, és kezdhettem meg a kerékpározást. A pálya vége felé egy kis technikai gond is hátráltatott, így az ötödik pozícióban kezdtem meg a futást, ahol óriási csatát vívtam a svájciak többszörös Világkupa-győztesével, Renata Bucherrel és az osztrák Európa-bajnok Carina Wasléval. Fél percen belül érkeztünk hárman és végül sikerült hatodikként a célba érnem. Úgy érzem, lassan sikerül újra felvennem a ritmust, és kezdek egyre jobb formába lendülni" – folytatta a versenyző, akire eseménydús hetek várnak.

„Nagyon sűrű lesz az elkövetkezendő egy-másfél hónap, nyolc Világkupa-
futamot rendeznek Európában, amelyekre – ha sikerül szponzort találnom – szeretnék eljutni. Most utazunk tovább a következő futamra, Svájcba, s következik pályafutásom legnehezebb négy hete: négy hétvége, négy ország, négy futam. A svájci és a franciaországi viadalt az ITU Cross triatlon-világbajnokság követi Hollandiában, majd az erőltetett menet az olaszországi XTERRA Világkupa-versennyel zárul" – részletezte a sűrű programot Poór Brigitta.

Olvasóink írták

  • 1. rozil 2013. június 22. 11:35
    „Hajrá Brigi! Csak így tovább! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton ismét csalódtak, csak a bronzérem jutott

Az együttes új edzővel vág neki az egycsoportos másodosztálynak. Tovább olvasom