Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Kenterisz továbbra is tagad

Több mint két hónapos csendet tört meg a doppinggyanúba keveredett Kosztasz Kenterisz görög atléta.

„ Szó sincs arról, hogy ki akartunk volna bújni a doppingvizsgálat előtt, pedig tudom, sok ember ezt gondolja. Siettünk vissza az olimpiai faluba, amikor a baleset megtörtént" – mondta a sprinter.
Ügyükben jelenleg eljárás folyik, azonban a múlt keddi tárgyalás elmaradt, mert az egyik szemtanút, Filipposz Szürigosz újságírót súlyosan bántalmazták egy szórakozóhelyen.

Kenteriszt és Tanut a játékok megnyitója előtti napon, az olimpiai faluban szerették volna ellenőrizni, ám ők – mivel állítólag nem tudtak róla – nem jelentek meg a doppingvizsgálaton, ami elvileg automatikusan kétéves eltiltást von maga után.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság először az eset másnapján várt magyarázatot a sprinterektől, akik azonban a meghallgatás előtt motorbalesetet szenvedtek, ezért sem akkor, sem a módosított időpontban, három nappal később, nem jelentek meg a tárgyaláson. A férfi 200 méter olimpiai bajnoki címvédője és a női 100 méter sydneyi ezüstérmese végül az ötnapos „csúszást" követő NOB-meghallgatás után bejelentette: nem indul a játékokon.

Az athéni ügyészség Kenteriszt és Tanut a doppingellenőrzés szándékos kikerülésével, valamint a balesetük körülményeiről és az állapotukról adott hamis közlés miatt vádolja. Az atlétákon kívül az őket négy napig a kórházban kezelő orvos és volt edzőjük, Hrisztosz Cekosz ellen is eljárás folyik.

Az ügy egyik következményeként szeptember 2-án lemondott Odisszeasz Papadolisz, a Görög Atlétikai Szövetség főedzője. A feladatát 1997 óta ellátó tréner többször hangsúlyozta, hogy tájékoztatta a két atlétát a doppingszűrés időpontjáról. Az érintettek azonban tagadják ezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tento-ETO - Százhalombatta: 30-24

Az elején rövid ideig vezetett a pont nélkül álló Százhalombatta, de gyorsan fordítottak a hazaiak. Tovább olvasom