Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Kenesei még nem döntött

Kenesei Krisztián mindenképp otthagyja kínai klubcsapatát, de még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

Továbbra is külföldön szeretne futballozni, de előfordulhat, hogy fél évre Győrbe szerződik.

Minden bizonnyal kevés olyan futballszurkoló akad, akinek semmit sem mond Kenesei Krisztián neve.

A 24-szeres válogatott labdarúgó a hírek szerint nem szeretne visszatérni Kínába, pedig egyelőre 2006-ig érvényes szerződés köti ázsiai klubjához. A csatár hétvégén részt vett a Fehér Miklós emlékére szervezett győri teremlabdarúgó-tornán.

– Egy évvel ezelőtt is itt volt a teremtornán, akkor jelentette be, hogy Kínába szerződik, most pedig arról hallani, hogy semmiképpen sem marad Ázsiában.

– Ez így van – kezdte Kenesei Krisztián. – Egyébként jól éreztem magam és amiben a vezetőkkel megállapodtunk, mindent meg is kaptam. A családom miatt döntöttem így. Hiába laktak ők is kint, nagyon sokat voltunk egymástól távol. Rengeteg időt kellett például edzőtáborban a csapattal együtt töltenem. Megbeszéltük a feleségemmel, s úgy döntöttünk, nem maradunk tovább Kínában.

– Pedig, ha jól tudjuk, érvényes szerződése van az ázsiai klubbal.

– Nagyjából megegyeztünk a vezetőkkel, megértették ezt a döntést. Ha nem lesz olyan együttes, amely kifizetné az értem járó összeget, akkor kölcsönadnak.

– Legutóbbi beszélgetésünk végén épp azt mondta, nem kizárt, hogy valaha ismét Győrben futballozzon.

– Elsősorban külföldön szeretnék játszani, de nem titok, beszélgettünk arról a győri vezetőkkel, hogy esetleg itt folytatom a pályafutásomat. Ők azt szeretnék, ha legalább egy fél évig az ETO csapatát erősíteném. Egyelőre azonban még a hivatalos engedély sem érkezett meg jelenlegi csapatomtól és a győriekkel is egyeztetnem kell.

– Mikor dőlhet el a sorsa?

– Remélem, a héten pont kerülhet az ügy végére. Bevallom, elég türelmetlen vagyok, sokáig sérült voltam, régóta nem fociztam. Jó lenne minél hamarabb bekapcsolódni egy csapat felkészülésébe.

Úgy tűnik, túl van az említett sérülésen, a teremtornán remekül ment a játék. Nem véletlen, hogy a rendezvény legjobb játékosának is megválasztották.

– A vádlisérülésem után Kínában siettették a felépülésemet, szükségük volt a játékomra. Talán ha türelmesebbek lettek volna, műtétre sem került volna sor. Most már túl vagyok ezen, s elmondhatom, minden a legnagyobb rendben.

Annyira, hogy ismét az a kispályás együttes nyert, amelynek ön is a tagja.

– Úgy tűnik, fekszik nekünk ez a győri rendezvény, nem először jöttünk el erre a teremtornára. A Cimborák csapatával voltunk már másodikok és most másodszorra nyertük meg a kupát.

– Ezúttal emléktorna is volt a rendezvény, a gálamérkőzésen ön is pályára lépett a Fehér Miklós egykori csapattársaiból kialakított együttesben.

– Ez, úgy gondolom, természetes. Mikivel korosztályos válogatottakban többször szerepeltünk együtt. Rendkívül örülök, hogy egy ilyen nagyszerű gálával emlékeztek meg róla. Sokan voltak, de talán egy nagypályás mérkőzésre több szurkoló is eljött volna.
Győrött azt remélik, Kenesei Krisztián (sötét mezben) visszatér az ETO-hoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alba Volán FeVita világraszóló bravúrt hajtott végre

Az Alba Volán FeVita minden előzetes várakozást felülmúlóan jól játszva, elképesztő bravúrt hajtott… Tovább olvasom