Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kenesei már Győrött edz

Kenesei Krisztián bekapcsolódott az ETO FC felkészülésébe, részt vett régi-új csapatának edzésén.

Kenesei Krisztián
Kenesei Krisztián, mint ahogy  számunkban megírtuk, megegyezett ugyan az ETO FC vezetőségével, de a szerződés aláírása még várat magára. A játékos fél évre érkezett Győrbe, jelenlegi klubja térítésmentesen adta kölcsönbe a zöld-fehér együttesnek, ez az árra vonatkozó megállapodás azonban az ázsiai együttes faxüzenetében nem szerepelt. Úgy tudjuk, a kínaiak azért nem kértek most pénzt Keneseiért, mert a játékos semmiképp nem akart tovább Ázsiában játszani, így pedig tavasszal pályára léphet és nagyobb az esélye, hogy nyáron egy nevesebb együttes figyel fel a játékosra.

Persze mindez egyelőre csupán feltételes mód, egészen addig, amíg meg nem érkezik a kínai csapat újabb, immár korrigált levele. És hogy ez mikorra várható? A játékos menedzsere már a múlt pénteken visszaküldte Ázsiába a faxot, minden bizonnyal a hét első felében meg is érkezhet a válasz – mondta érdeklődésünkre Klement Tibor, az ETO klubigazgatója.

Nemrég talán meglepte a győri szurkolókat Vincze Gábor távozása. A játékost Skóciába adta kölcsön az ETO. Helyére több labdarúgót is kiszemelt a győri zöld-fehér gárda vezetősége, ezek közt szerepel a válogatottban is megfordult, Ciprusról hazatérő Lendvai Miklós is. Vele tárgyalt már a klubvezetés, a futballista hajlik rá, hogy Győrben folytassa pályafutását.

Hír még az ETO-val kapcsolatban, hogy a Győri Városi Bíróságon tegnap kellett volna elkezdődnie a sokak által csak „orvosperként" emlegetett ügy tárgyalásának. A kitűzött időpontban hiába jelentek meg az ügy főszereplői, illetve képviselőik, a kijelölt bíró betegsége miatt a tárgyalást elhalasztották. A per új időpontjáról később döntenek. Az ETO FC egykori orvosa, dr. Milanovich Gábor vállalkozása egyébként azért perelte be korábbi munkaadóját, mert szerinte az kéthavi bérét nem fizette ki. A klubtól pár hónappal ezelőtt távozott orvostól megtudtuk, először a Magyar Labdarúgó Liga elnökének jelezte panaszát, de írásbeli beadványára nem érkezett válasz. Ezután fordult a bírósághoz és indított pert az ETO FC Kft. ellen.

Klement Tibor ezzel kapcsolatban azt közölte: nincs akkora jelentősége az ügynek, mint amekkora visszhangot kapott. Hangsúlyozta, nem az orvos és az egyesület, hanem egy betéti társaság és egy kft. között alakult ki jogi vita, melynek végére a bírósági tárgyalás és az ítélet tesz majd pontot.

Idén edzőmérkőzésen holnap lép először pályára a Győri ETO FC legénysége. A csapat ellenfele az NB II-es Celldömölk lesz, az összecsapást délután fél három órakor a győri stadionban rendezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri dakarosok a célegyenesben

Amire csak titkon számítottunk, az elérhető közelségbe került: a győri motorosok sporttörténelmet írhatnak, amennyiben a mai 569 km-es és a holnapi 68 km-es szakaszt túlélik. Eddigi teljesítményük alapján nagy az esély arra, hogy Varga Ákos és Nagy Péter is ott legyen Szenegál fővárosában a célnál, de technikai sportról lévén szó, azért nem árt még fohászkodni az égiekhez. Tovább olvasom