Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kenesei Krisztián Kínában marad

Nagy sikerrel zárult Győrött a Quaestor-kupa teremfocitorna. Pályára lépett az ETO aranycsapata is. Kiváló futballhangulatot varázsolt 32 csapat a karácsony utáni hétvégén a győri egyetemi csarnokba.

Karácsony ide, karácsony oda, a pályára lépők mindegyike rendkívül komolyan vette a játékot.
A futballgálán rendkívül színvonalas meccsen több neves labdarúgó is pályára lépett. Szerepelt többek között a tizenhatszoros magyar válogatott Kenesei Krisztián is, aki éppen a tegnapi nap folyamán döntötte el, hogy Kínában folytatja pályafutását. A pekingi első osztályú Gouan ajánlata olyannyira kedvező volt, hogy „Kenő" végül hároméves szerződést írt alá a klubbal, így a hírek szerint éves szinten körülbelül 150 millió forintot kereshet, míg a támadó legutolsó klubja, a Zalaegerszeg 400 ezer dollárral (mintegy 92 millió forint) gazdagodik.
Kenesei elmondta, hamarosan elutazik az ázsiai országba, ahol a kínai Szuperkupán szerepel. Hozzátette, szerencsére nem sokáig marad egyedül Kínában, két hónap múlva családja is követi az ETO egykori labdarúgóját.

Kenesei mellett itt volt még a báty, az albán bajnok Kenesei Zoltán, s ugyancsak parkettra lépett Kövesfalvi István, Duró József, a többszörös kispályás válogatott Bücs Zsolt, az ETO-ba tartó ötszörös válogatott Ferenczi István és az ETO játékosa, Regedei Csaba is.
Apropó, ETO! Bár hivatalosan minden vezető szabadságát tölti a klubnál, információink szerint azért az illetékesek dolgoznak a leendő igazolásokon is. Ferenczi mellett szó van a szintén MTK-s Elek Norbert, a korábban Győrött már megfordult Győri János és argentin szerződése óta a helyét kereső Waltner Róbert érkezéséről is.

A legjobbak mellett természetesen a helyi, alacsonyabb osztályban játszó labdarúgók között is akadt kiváló teljesítmény. A megye második és harmadik vonalában futballozó amatőröknek is tapsolhatott a szépszámú közönség.

A sorrendben ötödik rendezvényen egyébként a több fővárosi és vidéki gárda mellett szlovák együttes is szerepelt. A Nagymegyerről érkezett együttesnek azonban nem sok sikerélmény jutott az erős mezőnyben.
A kupa zárásaként igazi futballcsemege is várta a sportág szerelmeseit. A nosztalgia jegyében az ETO egykori aranycsapatának tagjai a tatabányai öregfiúkkal csaptak össze. A siker nem maradt el, a kilátogató nézők a karácsony elmúltával is ünnepi hangulatban szórakozhattak. A régi nagyok közönségszórakoztató játékkal búcsúztak el a tornától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dajka a Matáv Sopron edzője

Dajka László lett a Matáv Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának edzője. A munkáját pályaedzőként… Tovább olvasom