Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kendó: nyolcadik aranyéremnek örülhettek a szigetköziek

Budapesten rendezték meg a XIX. Hungária-kupát, melyen a Szigetközi Junior Kendo Klub nagyszerűen szerepelt.

A szombati egyéni versenyen Terbe Patrik (15 éves) a kyu kategóriában nagyon jól küzdött és a legjobb 16 közé jutott. Férfi egyéniben Schreiner Dávid (20 éves), Babos Gábor (23 éves), Dubi Attila (26 éves), Király Norbert (30 éves) indult.

Közülük a versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtva Király diadalmaskodott és már másodszor hódította el a kupát. A többiek a legjobb 32, illetve a 16 közé jutottak.

Vasárnap rendezték a csapatversenyt, melyen az SZJKK csapata nagy reményekkel indult, mivel legerősebb összeállításában tudott szerepelni. A csapat tagjai: Babos Gábor, Terbe Patrik, Schreiner Dávid, Király Norbert, Dubi Sándor, Dubi Attila.

Legerősebb összeállításában diadalmaskodott az SZJKK csapata
Legerősebb összeállításában diadalmaskodott az SZJKK csapata


A várakozásoknak megfelelően a csapat szépen menetelt előre a 25 csapatos mezőnyben. A döntőben a francia válogatottal találta magát szemben a gárda, s végül szoros küzdelemben győzedelmeskedett. Ezzel megalakulásuk óta nyolcadszor hódították el a kupát.

A kétnapos bajnokságot megelőzően edzőtábor volt, amit a fokozatvizsgák zártak. A vizsgázók között volt Dubi Attila, az SZJKK edzője is, aki megszerezte a 4. dant.

Olvasóink írták

  • 1. Hakapeszipeti 2011. augusztus 05. 10:56
    „Kendósok!
    Gratulálok az aranyéremhez, valamint edzőtöknek nem kevésbé a 4.danhoz is!
    Remek sportemberek lehettek mindannyian és nem kevés munka fekszik bizonyára ebben a sikerben is!
    Csak így tovább!
    Egyszer benézek majd egy edzésetekre, csendben bámészkodni, ha lehet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri éremeső a világbajnokságon

Alaposan kivette a részét az éremhalmozásból a Graboplast VSE a hétvégén Németországban befejeződött… Tovább olvasom