Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kelemen Balázs profi ökölvívó online interjún válaszolt a kérdésekre

Győr egyik legeredményesebb bunyósa Kelemen Balázs online interjún válaszolt olvasóink kérdéseire.

Győr egyik legeredményesebb bunyósa, Kelemen Balázs online interjún válaszolt olvasóink kérdéseire.

blu187

Olvastam hogy több sikeres sportoló is rácz felix-nél versenyez (babos timi, berki). Miben tud ő segíteni miért szerződtetek hozzá?

Rácz Félix több sportágban is végez menedzseri tevékenységet, mint például a torna, ahol Berki Krisztián is az ő menedzserirodájához tartozik. Említhetem Rapport Ricsit is, aki egy nagyon tehetséges sakkozó, vagy Szabó Krisztián ralikrossz Európa-bajnokot.

A menedzseriroda a felkészítés tökéletesítésében segít sokat, támogatókat kutat fel, külföldi edzéslehetőségeket hoz össze. Én pl. 3 hétig voltam Németországban, és egy junior IBF világbajnokkal edzettem együtt. Félix szervezi a mérkőzéseimet is, és egyengeti az utamat, hogy minél előbb címmérkőzést vívhassak, a négy elismert szervezet egyikénél.

tatai

Heló! Nem akarok megbántani vele senkit. Pont az ellenkezőjét. Magyarországon rengeteg hozzád hasonló "megszállott" van. Hála Istennek. Különben nem itt tartana a sport. Minden tisztelet a tiétek.

Köszönöm! 
A közelmúltban volt egy hosszú mélyrepülése a boksznak Magyarországon, talán most Rácz Félixnek sikerül felélesztenie a korábbi nagy gálákat, amikor egy egy rendezvény hazai tévés közvetítésének nézettsége nagyobb volt, mint az Universumos gáláké.

Amatőrként pénzt nem kerestünk, profiként pedig addig, amíg nem kerültem a Felix Promotion-höz, én finanszíroztam mindent, beleértve az utazást, a felkészülést, a megfelelő étkezést, és mindent ami a megfelelő versenyzéshez szükséges. Ehhez tényleg kell a megszállottság, hogy eljusson az ember arra a szintre, hogy valaki felfigyeljen rá. Sokan még ezt megelőzően abbahagyják.

Kelemen Balázs profi ökölvívó válaszolt olvasóink kérdéseire.
Kelemen Balázs profi ökölvívó válaszolt olvasóink kérdéseire.


lomax

Amerikában ez egy show rengeteg pénzzel. De attól még jó bunyósok erre is teremnek. Láttalak többször bokszolni fejvédősben és profiban is. Látszik, hogy sok munka van az eredmények mögött. Mennyi időt áldozol az edzésre és ez milyen eredményre lesz majd elég szerinted? Köszi a választ és sok sikert.

A profi boksz mindenhol egy show. Sok bunyósból több jó bokszoló jön ki. Amerikában pedig többen vannak. Ott kisebb hangsúly van az olimpiai bokszon, sokkal hamarabb elmennek profinak.

Jelen pillanatban csak az edzéseknek élek. Heti tizenegy edzésem van, minden délelőtt vagy futás, vagy speciális erősítések vannak, délutánonként jön a szakmai munka. Szombai egy edzés pedig változó, a vasárnap a pihenő. Ezek mellé be kell iktatni pihenőket, lazítást, szaunát stb.

Hogy mire lesz ez elég, azt majd a jövő megmutatja, az biztos, hogy a következő mérkőzésem egy komoly szervezet címmeccse lesz. A végső cél az mindenképpen egy világbajnoki címmérkőzés, a négy nagy szervezet egyikénél.

dzsj

Sziasztok. Azt szeretném kérdezi Balázstól hogy lát-e előrelépést az európai box-ban. Mert úgy néz ki profi box csak amerikában létezik itt csak gyenge próbálkozások vannak.

Az emberek sokszor csak a jéghegy csúcsát látják, de volt olyan időszak amikor Maquez 30 ezer dollárért védte meg a világbajnoki címét Amerikában, tehát nem mindig röpködnek a dollármilliók arrafelé sem. Az egy nagy show, de Európában is jó a színvonal, és itt is vannak nagy pénzek adott esetben, pl Dariusz Michalczewski az ezredfordulón már eurómilliókért bokszolt teltházas gálákon.

Vagy felhozhatom példának a készülő Carl Froch-Mikkel Kessler meccset, amelyre két nap alatt kelt el 17 ezer jegy.

Ha pedig legendákat említünk, akkor a közelmúltban Lennox Lewis, vagy Naseem Hamed, Joe Calzaghe is európaiként Európában (is) hihetetlenül népszerű volt.

dann33

Ha jól tudom bokszban rengeteg szervezet van ahol címeket lehet nyerni. Melyik a reális cél a magyar bokszolóknak? Mert óriási a különbség pl Klicskó és Balzsay világbajnoki öve között.

Klicsko minden szervezet övét begyűjtötte már, Balzsay pedig két szervezetnél is volt világbajnok. Más súlycsoport a két bunyós, így nem lehet őket egy lapon említeni, mert más a mezőny. De Balzsay ugyanazon szervezeteknél szerzett vb-öve ugyanolyan értékes, mint Klicskóé.

HSzilárd

Az, hogy profiként boxoltok, az mit jelent a körülményekben - pénz, felkészülési lehetőség, szervezés? Én kajakoztam - nem győrben - és elég mostoha körülmények között edzettünk. A focira akkor is jutott másra akkor sem.

Nálunk a profi boksz annyit jelent, hogy hivatásosként bunyózunk. Az edzéseket, felkészülést nekem, vagy a menedzseremnek kell megszervezni, az amatőr (olimpiai) bokszban versenyeznek a fiúk klub szinten. Az Ő felkészülésük, támogatottságuk nagyban függ a várostól.

KoGab

Mit köszönhetsz a sportnak? Sajnos azt látom hogy nagyon sok fiatal csak lébecol és életcéljaik sincsenek. Én a saját példámból tudom, hogy aki sportol jó eséllyel más ember lesz, tud küzdeni, lesznek céljai amikért tesz is az élet más területén is.

A szülőknek kellene sokkal többet tenni azért, hogy a gyerekeket kirángassák a virtuális világból, ahol sokkal könnyebb fél óra alatt sztárnak lenni, mint a való életben küzdeni valamiért. Ott könnyebben jön a sikerélmény, ezért megelégszenek ezzel is. A sport azért más. Nekem tartást adott, küzdeni tudást, és egy csomó dolgot tudtam átvinni a civil életbe.

tigrincs88

Babonás vagy Balázs? A horgászok általában azok :-)

Régebben babonás voltam. Volt kabalám, amit mindig vittem a meccsekre. Először a bal kezemre vettem fel a kesztyűt, de volt több ilyen is. Ma már csak az elvégzett munkában hiszek. Horgászat? Ott már figyelem a vízállás jelentést, meg a tilalmi időket :-) A horgászás a fő hobbi és egy mentális tréning.

Bendegúz

Munka mellett sportolsz, vagy ténylegesen profiként pénzért? Ha előbbi, akkor hogyan tudod finanszírozni az egészet. Az élsport még támogatók segítségével is kemyén dió ha valaki az élen akar lenni.

Az idei évig a vállalkozásom mellett sportoltam, de olyan munkávolt, hogy az élsportot tudtam csinálni mellette. Most, hogy van mögöttem egy profi stáb, akik segítenek mindenben (edzések, táplálék kiegészítők, felszerelések) így tudok csak a bunyóval foglalkozni, és ha jól csinálom akkor egyre komolyabb meccspénzért bokszolhatok.

Robikaa

Fogyasztást, súlytartást hogy bírod Balázs? Én egy másik sportágban ezt mindig megszenvedtem testileg, lelkileg.

76,2 kg a versenysúlyom, ez a nagyközépsúly.Átlagban 79-80 kg környékén vagyok. Nem kell túl nagyot fogyasztanom, bár beleerősödtem a súlyba, így a 2-3-kiló nehezen megy le. Időben el kell kezdeni fogyasztani és akkor nem visel meg. Profi bokszban a meccs előtti napon van a mérlegelés, így utána van idő a feltöltődésre.

FPHeni

Dóri kérdezi, hogy lázas vagy-e még? :)

Nem vagyok lázas, max. kicsit lámpalázas voltam, amikor bejöttem. Jövő héten nekilátok az edzéseknek. A fiúk üzenik a szerkesztőségből, hogy a szentesi gáláról küldött cikk nemsokára felkerül az oldalra. :-)

gonzo

Gondol a jövőre,nem félti az egészségét?Az a sok fejre bekapott ütés......nekem ne mondja senki,hogy az nem árt hosszú távon.Tudom,minden versenysport károsítja a szervezet egy bizonyos részét,de azért nem mindegy,hogy valaki a végén kikopott térddel él,vagy ütött-vert aggyal.Függetlenül a konkrét személytől a boksz szerintem egy-nem is tudom mi a jó szó,talán káros,egészségre különösen veszélyes "sport"ág.

Gondolok a jövőre természetesen, de az ökölvívás a veszélyes sportok között nagyon hárta szorul. Nemrég láttam egy dokumentum műsort, amiben utánanéztek, hogy pl. a legveszélyesebb sportág a toronyugrás, hiszen a fej becsapódik a vízbe, valamint veszélyes a távgyaloglás az agyra ható rezgésektől, ahogy a sarok ütődik a talajhoz. A fociban, kézilabdában is sok a sérülés. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még olyan sportágak is veszélyt rejtenek magukban, amikről nem is gondolnánk. Edzéseken vigyázunk egymásra, mérkőzéseken pedig ott a bíró, hogy vigyázzon ránk. Sok ember talán a vér miatt gondolja túl veszélyesnek a bokszot.


Korábban:

Napjaink legismertebb győri ökölvívója, Kelemen Balázs viszonylag későn kezdte a bokszot, kemény munkával a válogatottságig jutott az amatőrök között.

Az egyik győzelem a tizenhétből.
Az egyik győzelem a tizenhétből.

A kisalfold.hu-nak is többször mesélt karrierjéről, az amatőr évekről, a válogatottságról, amelyet rendkívül sikeres, és mindeddig makulátlan mérleget hozó profi időszak követett (17 meccs - 17 győzelem). A közönség szereti, mert ha szorítóba lép, nincs unalmas meccs.

A legjobbak között megszerezte a WBF International-bajnoki címét.

Balázs jelenleg Rácz Félix nevével fémjelzett FeroBox Event profija. Legutóbb alig több, mint egy hete Győrben lépett kötelek közé, ahol meggyőző ökölvívást bemutatva, az 5. menetben TKO-val nyerte a Kállai Zoltán elleni összecsapást. A közeljövőben újabb címmeccs következhet.

Győztes csapat: Radó László, Rácz Félix, Kelemen Balázs és Muhovits László
Győztes csapat: Radó László, Rácz Félix, Kelemen Balázs és Muhovits László

Kérdezzen ön is Kelemen Balázstól! A közönségkedvenc győri bunyós kedden 13.30-tól szerkesztőségünkben online interjún válaszol.

Rögtön indul a bal: Lennél az ellenfél helyében?
Rögtön indul a bal: Lennél az ellenfél helyében?

A kérdéseket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik (kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel: boksz), vagy írják be a hozzászólások közé.

Olvasóink írták

 • 7. gonzo 2013. február 26. 14:02
  „Gondol a jövőre,nem félti az egészségét?Az a sok fejre bekapott ütés......nekem ne mondja senki,hogy az nem árt hosszú távon.Tudom,minden versenysport károsítja a szervezet egy bizonyos részét,de azért nem mindegy,hogy valaki a végén kikopott térddel él,vagy ütött-vert aggyal.Függetlenül a konkrét személytől a boksz szerintem egy-nem is tudom mi a jó szó,talán káros,egészségre különösen veszélyes "sport"ág.”
 • 6. FPHeni 2013. február 26. 13:27
  „Dóri kérdezi, hogy lázas vagy-e még? :)”
 • 5. tigrincs88 2013. február 26. 11:14
  „Babonás vagy Balázs? A horgászok általában azok :-)”
 • 4. blu187 2013. február 26. 10:19
  „Olvastam hogy több sikeres sportoló is rácz felix-nél versenyez (babos timi, berki). Miben tud ő segíteni miért szerződtetek hozzá?”
 • 3. tatai 2013. február 26. 08:01
  „Heló! Nem akarok megbántani vele senkit. Pont az ellenkezőjét. Magyarországon rengeteg hozzád hasonló "megszállott" van. Hála Istennek. Különben nem itt tartana a sport. Minden tisztelet a tiétek.”
 • 2. lomax 2013. február 25. 17:07
  „Amerikában ez egy show rengeteg pénzzel. De attól még jó bunyósok erre is teremnek. Láttalak többször bokszolni fejvédősben és profiban is. Látszik, hogy sok munka van az eredmények mögött. Mennyi időt áldozol az edzésre és ez mirlyen eredményre lesz majd elég szerinted? Köszi a választ és sok sikert.”
 • 1. dzsj 2013. február 25. 16:46
  „Sziasztok. Azt szeretném kérdezi Balázstól hogy lát-e előrelépést az európai box-ban. Mert úgy néz ki profi box csak amerikában létezik itt csak gyenge próbálkozások vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak-Koreába látogatott Dennis Rodman

Észak-Koreába látogatott Dennis Rodman amerikai kosárlabda-legenda, hogy kosárlabda-diplomáciával… Tovább olvasom