Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kedvező ágon a magyarok

A világbajnok Franciaországgal, Ausztriával és Fehéroroszországgal került egy csoportba a magyar női válogatott a decemberi hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyarok döntése értelmében decemberben Győrött mindenképpen sor kerülhet – hacsak az olimpián nem találkozik egymással a két gárda – a tavalyi világbajnoki döntő visszavágójára Magyarország és Franciaország között.

A csütörtökön a fővárosi Vígszínházban tartott, színes műsorokkal tarkított sorsoláson előbb a negyedik, majd a harmadik, ezután pedig az első kalapból sorsolták ki a neveket. Az így kialakult három-három csapat valamelyike mellé a rendező Magyarországnak lehetősége volt „beválasztania" magát, s végül a Mocsai Lajos szövetségi kapitányból, Marczinka Zoltán másodedzőből és Vanyus Attila szakmai alelnökből álló trió úgy határozott, hogy a D jelű csoportba kéri magát Franciaország, Ausztria és Fehéroroszország mellé. A magyarok ágán lévő C csoportban (a meccseket Békéscsabán játsszák) Dánia, Németország, Svédország és Románia szerepel.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány így kommentálta a döntést: „Elsősorban ágat választottunk, s nem csoportot. A D jelű csoportban szereplő trió valamivel könnyebbnek tűnt, úgy gondoltuk, hogy a másik három csapattal jobb, ha egy későbbi fázisban találkozunk. Az sem elhanyagolható, hogy a hírek szerint a francia csapatnál generációváltás jöhet az olimpia után, s ugyanez a dánoknál is elképzelhető. Ráadásul a másik ágon a fő riválisnak tartott norvég és orosz gárda az olimpiára nem jutott ki, így számukra mindenképpen ez az év fő eseménye. Ugyanakkor azt sem szabad elhanyagolni, hogy az EB első három helyezettje automatikusan kijut a következő világbajnokságra, így biztos, hogy nem lesz olyan sétagalopp a kontinensbajnokság, mint ahogyan azt egyesek gondolják."

Véleményét Vanyus Attila, aki egyben a Győri ETO KC elnöke is, osztotta: „Elviekben egy EB-n nincs könnyű csapat, de a mienk azért egy hajszállal könnyebbnek tűnik."

Érdekesség, hogy Marczinka Zoltán a sorsolást előtt egy papírra felírta a kívánt ellenfeleket, s ezen Franciaország, Ausztria és Fehéroroszország neve szerepelt...

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csoport mérkőzéseinek a győri egyetemi csarnok ad otthont, míg továbbjutás esetén a középdöntőben Debrecenben játsszanak a mieink.

A másik ágon az A csoportba (Debrecen) Norvégia, Csehország, Ukrajna, Spanyolország, a B-be (Zalaegerszeg) Oroszország, Szerbia és Montenegró, Szlovénia, Horvátország került.

A Vígszínházban ünnepségre is sor került: Haszan Musztafa, a nemzetközi szövetség elnöke köszöntötte Radulovics Bojanát abból az alkalomból, hogy a Dunaferr és a válogatott átlövőjét 2000 után 2003-ban is a világ legjobbjának választották. A kiválóságot vastaps fogadta a színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Besiktas elnöke a Matthäus-ügyről

Az elmúlt napokban Törökországban a sportlapok címoldalán virított a hír: Lothar Matthäus lesz a… Tovább olvasom