Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kedvencek Neymartól Pogbán át De Geáig

A megyei első osztály egyik meghatározó klubjává nőtte ki magát a Nyúl az elmúlt években. A nagycsapat jó eredményei mellett az utánpótlás-nevelésben is jeleskedik a Győr közeli település.
Ismét sikeres esztendőt zárt a Loland Nyúl SC. A felnőttcsapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Sérülések miatt néha úgy tűnt, foghíjas lesz a játékoskeret, de a vezetőedző bizalmát kiérdemlő és megkapó U19-es csapatból beépített fiatalok remek teljesítményt nyújtva segítették az együttest.

„A sikerek egyik záloga a minőségi munka, a másik a sporttelep látványos fejlődése. A taoprogramnak köszönhetően az elmúlt években olyan szintre tudtuk fejleszteni létesítményünket, hogy szívesen látogatják a mozgásra vágyó helyiek és az amatőrszinten focizni akaró fiatalok egyaránt" – mondta el lapunknak Stecina Krisztián, a Loland-Nyúl elnöke.
Az U19-es csapatból többen kiérdemelték a vezetőedző bizalmát és bemutatkoztak a felnőttek között.
Kilenc csapatot működtetnek a nyúliak. Az U7–U9-es csapat Csizmadia Ágnes irányításával nagyon szép eredményeket ért el a Bozsik-fesztivál eseményein, és állandó a játékosok felfelé áramoltatása a magasabb a korosztályokba. Az U11-es korosztály Németh Miklós vezetésével szintén a Bozsik-program tornáin versenyez, s rendre kimagasló eredményeket ér el. Az U13-as csapatból – mely még szintén a Bozsik-program keretein belül versenyez – már sokan bemutatkozhattak a bajnoki rendszerben részt vevő U14-es gárdában is.
Csizmadia Ágnes edző és az U11-es csapat tagjai
Csizmadia Ágnes edző és az U11-es csapat tagjai

„Az U16-os csapatunk most éli feltámadását, mivel az elmúlt két évben kritikus gyermekhiány volt ebben a korosztályban. Jelenleg sok olyan fiú játszik ebben a csapatban, akik még korosztályuk elején tartanak és egy-két évet biztos, hogy edződhetnek ezen a szinten. Abban biztosak vagyunk, hogy a jövő évi U16-os bajnokságnak már meghatározó csapata lesz a nyúli serdülőcsapat" – vélekedett Stecina Krisztián.

Az U13-as, az U14-es és az U16-os csapatok felkészítését Mondovics Dávid végzi. Lelkiismeretes és kiváló szakmai munkája nagyban hozzájárul az elért sikerekhez.  
A  nyúli klub nyári tábora nagyon kedvelt a helybeli gyerekek között.
A nyúli klub nyári tábora nagyon kedvelt a helybeli gyerekek között.
Az U19-es csapat edzője Szakács Ferenc, ez a korosztály a felnőttcsapat előszobája. Ebben a korosztályban már úgy kell dolgozni, hogy egy kimagasló teljesítményt nyújtó ifjúsági játékos gond nélkül tudjon beszállni a „nagyok" munkájába.

Az egyesület 2016 óta női kispályás csapatot is működtet, melyet fociszerető lányok, hölgyek kérésére hoztak létre.
Világbajnoki vágyak

A héten tartja nyári futballtáborát a Nyúl. Az idei a második ilyen rendezvény, s nagy népszerűségnek örvend a fiatal játékosok körében. Hárman mondták el, kinek szurkolnak s kit várnak végső győztesnek az idei világbajnokságon.

Tóth Szilárd (U11): „Brazíliának szurkolok, mert abban focizik a legtöbb olyan játékos, akit ismerek és akinek tetszik a játéka. Közülük Neymar a kedvencem közülük, s nagyon remélem, hogy a végén Brazília nyeri meg a vb-t."

Györe Barnabás (U14): „Én a franciáknak drukkolok, mert abban a csapatban több olyan játékos is van, akik kedvenc klubcsapatomban, a Manchester Unitedben szerepelnek. Paul Pogba játéka tetszik a legjobban, őt megkülönböztetett figyelemmel kísérem. Bár nagyon szorítok a franciáknak, de szerintem a világbajnokságot Spanyolország nyeri majd meg."

Kovács Ágoston (U16): „Nekem Spanyolország a kedvenc válogatottam, tetszik a játékstílusuk, és az egyik kedvenc játékosom is ott játszik, ő pedig nem más, mint a kapus David De Gea. Szeretném, ha ők lennének a világbajnokok, de szerintem a végén a franciák lesznek azok."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia Nagydíj - Hamilton az első szabadedzés leggyorsabbja

Tovább olvasom