Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kazanyban találta meg őket a szerelem

Egy párt alkot Gangl Edina, a magyar női vízilabda-válogatott kiváló kapusa és Szabó Nándor válogatott győri tornász.
Azt mondják, élsportolóként sokkal jobban megértik, ha a versenyek miatt kell az átlagnál többet mellőzniük egymást.

Nem ritka, hogy sportolók sportoló párt választanak maguknak. Egyrészt mert nyilván gyakran találkoznak a felkészülések során, másrészt jobban megértik, ha a másiknak épp egy verseny miatt kell távol lennie.

Így van ezzel Gangl Edina és Szabó Nándor is. Mindketten kiváló sportolók, előbbi a magyar női válogatott kapusaként nemrég lett bronzérmes a margitszigeti vízilabda Európa-bajnokságon. Utóbbi győri válogatott tornász, többszörös magyar és mesterfokú bajnok.

Érdekesség, hogy régóta ismerhetnék egymást, kétszer is egy iskolába jártak, ám alig egy esztendeje alkotnak egy párt.„Augusztusban lesz egy éve, hogy boldogítjuk egymást – kezdi történetüket Nándor. – Valóban furcsa, hogy csak ennyi ideje, ugyanis ugyanabba a győri gimnáziumba, a Bercsényi sportosztályába jártunk mind a ketten. Igaz, én egy évfolyammal feljebb tanultam, Edina és a húgom osztálytársak voltak."

A mosonmagyaróvári származású Edina hamar Budapestre, az Újpesthez került.

„Már a fővárosban érettségizett, én Győrben, ezután én is Pestre kerültem a torna miatt, de még ekkor sem találtunk egymásra."

Sőt, Edina később az Egerbe igazolt, Nándor pedig épp ebben a városban járt főiskolára, ám mégsem itt teljesedett ki a kapcsolatuk.

„Egészen Oroszországig kellett utaznunk, hogy felfigyeljünk egymásra. Kazanyban egy Universiadén találkoztunk először – mondja ezt már Edina. – Ezután egyre többet beszélgettünk és nagyjából egy hónap múlva jöttünk össze."

„Amolyan szerelem volt ez harmadik látásra – vág közbe vidáman Nándor. – Aztán mivel minden nagyon jól működött, decemberben közösen vettünk ki albérletet a fővárosban. Bár Edina ekkor még Egerben játszott, a válogatott programjai miatt gyakran volt Budapesten. Azóta ismét az Újpestbe igazolt, így nyugodtabban éldegélünk együtt."

A szerelmespár megpróbál minden egyes szabad percet kihasználni, hogy együtt lehessen. Nem ritka, hogy egymás edzésein is ott vannak.

„Mindketten tudtuk, hogy az élsport mivel jár, de egy hajóban evezünk és tudjuk azt is, hogy miért van a sok utazás, edzőtábor és a verseny. Edina rendkívül éretten gondolkodik, minden olyan jellemvonással rendelkezik, ami egy profi sportolót jellemez. Bármennyire is szeretjük egymást, amíg sportolunk, addig az edzés az első, mindketten az elvégzett munkában hiszünk. A közös programokat megpróbáljuk mindig pihenéssel összekötni, de van úgy, hogy csak azért, hogy láthassuk egymást, elmegyünk egymás edzésére. Ez valahogy pluszenergiákat is mozgósít mindkettőnkben. Természetesen egymás versenyein, meccsein is ott vagyunk. Én azt vettem észre, hogy ilyenkor jobban izgulunk. Nekem például iszonyatosan izzad a kezem és felmegy a pulzusom, amikor Edinát a kapuban látom, viszont a saját versenyeimen halál nyugodtan szaltózgatok több méter magasban."

Nándor személyesen is ott lehetett, amikor párja nemrég bronzérmet nyert a margiszigeti EB-n.

„Épp edzőtáborban voltam, de így is sikerült két mérkőzésére kijutnom. Az egyik épp a bronzmeccs volt. Hatalmas élményt jelentett. Nagyon örültem a lányok sikerének, de annak még jobban, ahogy Edina védett. Amikor megláttam, hogy ő kezd a kapuban, egyszerűen euforikus állapotba kerültem és ordítva buzdítottam a csajokat. Megérte, még ha el is ment a hangom pár napra. Nagyon büszke vagyok rá" – emlékezik Nándor.

„Nagyon jó érzés, ha tudom, hogy Nándi is ott van a lelátón. Persze én is szívesen megyek el az ő versenyeire. A főiskolai tanáraim sokat példálóztak a válogatott tornászokkal. Igazuk volt" – teszi hozzá Edina, aki a vízilabda-válogatottal Szibériába készül a Világkupára. Nándor pedig a tornász csapat-világbajnokságot tűzte ki célul, amit majd októberben Kínában rendeznek meg. Szeretne mindenképpen a magyar együttes tagja lenni Ázsiában is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torna Héger Ádám kapus emlékére

Futballtornával emlékeztek szombaton a tavaly tragikus körülmények között fiatalon elhunyt… Tovább olvasom