Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Katasztrofális játékkal

Roppant idegesen, kapkodva kezdett a hazai közönség előtt a soproni együttes. Szalai János fiai nem érezték a ritmust, sok labdát eladtak, erőlködtek
. Az egyetlen veszélyforrás a kaposvári kosarakra Rawlins néhány betörése volt, ezeket ugyanis csak szabálytalanságok által tudták megállítani a kaposváriak. A védekezés hellyel-közzel elfogadható volt, így az első negyed közepén csak 8–1-es(!) kaposvári vezetést mutatott az eredményjelző. A somogyiak Ivkovic és Simon révén fokozatosan növelték előnyüket.

A hazaiak az első negyedben csak büntetőből tudtak ellenfelük kosarába találni, az utolsó percig, Preiner két jó dobásáig erre is csupán a már említett Rawlins volt képes. Aztán ugyanő szerezte a második szakasz elején az első hazai mezőnykosarat, ebben a periódusban egy-egy felvillanásra is futotta a soproniaktól, elsősorban két cserejátékos, Preiner és Palotai jóvoltából. Egy-egy ügyes megmozdulást azonban négy-öt durva hiba követett soproni részről és ezeket a rutinos kaposváriak könnyűszerrel használták ki. Laza, könnyed ziccerekkel a szünetig 25 pontosra növelték előnyüket. Tüntetett is egy kicsit a soproni közönség, nem alaptalanul: elég kiábrándító volt az első 20 perc.

Szünet után egy 6–0-ás rohammal azonnal 20 ponton belülre kerültek a hazaiak. Az ex soproni tréner Kmézics időkéréssel próbált gátat szabni e folyamatnak – sikerrel. Vilcinskasnak semmi nem sikerült, a hatalmas termetű litván fiú számára szinte „be volt deszkázva" a kaposvári kosár, a másik oldalon viszont Ivkovic tetszés szerint szerezte mellette a kosarakat. Így aztán nem csökkent jelentősen a különbség. A befejező szakaszt a kitűnően játszó Preiner triplája nyitotta, az ő, valamint a bátran és ügyesen kosarazó Körtélyesi megmozdulásaival csökkentette hátrányát a hazai csapat.

A találkozó végén kicsit paprikás lett a hangulat – Ivkoviccsal a középpontban. Technikait kaptak a vendégek, Rawlins büntetőivel 15 ponton belülre is került rövid időre az Ászok, ám összességében simán alulmarad. A Kaposvár nagyon hamar eldöntötte a mérkőzést, és a soproniaknál ezúttal Rawlinst leszámítva sokkal inkább a cserejátékosok, mintsem a kezdőötös tagjai jeleskedtek, így sikerült a végén aránylag tisztesre kozmetikázni a vereséget.

Szalai János:
– Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk, viszont szünet után volt tartása a csapatnak, ám ez is csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Kmézics Zorán:
– Az első félidőben védekezésben szinte mindent végre tudtunk hajtani a megbeszéltek szerint, így jelentős előnyre tettünk szert. Szünet után nálunk elfáradt egy-két kulcsember, így valamivel szorosabb lett a végeredmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítés a balszélen

Jovo Aranitovic jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. A labdarúgó gyorsan az ETO egyik… Tovább olvasom