Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kassa-DAC: magyar szurkolók nem futottak be

Labdarúgás - A szélsőségeket magyarországi radikálisok exportálják Szlovákiába - véli a pozsonyi kormány külügyminisztere. Ján Kubiš erről a Szlovák Rádióban nyilatkozott szombaton. A meccsen nem volt rendbontás.


Kéttucat szurkoló

Az Új Szó tudósítója szerint rendbontás nélkül zajlott le a dunaszerdahelyi DAC és a kassai MFK mérkőzése (1-1). A meccsre körülbelül kéttucatnyi DAC-szurkoló érkezett.

Vonattal senki nem jött

A bumm.sk tudósítása Kassáról: "Már tíz órától kezdve megemelték a városban járőröző rendőri egységek számát a DAC kassai mérkőzése miatt. Jana Mésarová kassai kerületi rendőrszóvivő szerint a rendőrség különleges biztonsági intézkedései a közlekedést és a rendfenntartókat is érintik.

A műveletekben a rendőrség több részlege is részt vesz, valamint külön figyelemmel kísérik a vasútállomást és az autóbusz-pályaudvart is. A mérkőzésen a helyszínen készített felvételeket is folyamatosan elemzik majd. A rendőrség hivatalos információi szerint  a magyar drukkerek vonattal érkeznek a találkozóra, de egyes hírek alapján még különbuszok is befuthatnak.

A magyar szurkolók egyelőre nem futottak be. A pályaudvaron a rendőrök csak céltalanul álldogálltak, a Magyarországról érkező vonatokkal nem jött senki. Azt nem tudni, hogy lehet-e még buszokra számítani.

Értesülések

Megismételte azt a pozsonyi álláspontot, amit korábban a szlovák belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány, a miniszterelnök és az államfő is hangoztatott: a múlt szombati DAC-Slovan mérkőzésen történtekért - vagyis az ottani rendőrségi fellépésért - magyarországi szélsőségesek egy csoportja felelős, amely éppen a konfliktuskeltés miatt utazott a csallóközi városba.

Kassán szombat délelőtt óta szigorú óvintézkedésekkel készülnek a dunaszerdahelyi DAC és a vendéglátó MFK fél ötkor kezdődő mérkőzésére. A közrend érdekében a stadion környékét, valamint a helyi vasúti és autóbusz-pályaudvart is nagyobb erőkkel felügyeli a szlovák rendőrség. A kassai klub honlapján néhány nappal ezelőtt arról számolt be, értesülései szerint magyarországi szurkolók is érkeznek a meccsre.

Korábban

Robert Fico szlovák kormányfő az Európai Unió vezetőivel való nem formális találkozója után bejelentette, hogy nemrég arról tájékoztatták őt, hogy miskolci és budapesti magyar szurkolók készülnek a szombati MFK Kassa-DAC 1904 Dunaszerdahely mérkőzésre.

„Valaki tényleg mindenáron provokálni akar? Rosszat akar tenni? Olyan légkört akar teremteni, amely összeegyeztethetetlen a jószomszédi kapcsolatok filozófiájával“ – mondta Fico.

Hozzátette, hogy reméli, az emberek nem fogják követni ezeket a határon átszivárgó radikális és extrémista megnyilvánulásokat. „Bízom benne, hogy az extrémizmus legrosszabb forgatókönyve nem játszódik majd le“ – nyilatkozott a szlovák kormányfő.

Az MFK Kassa vezetősége úgy döntött, szigorít a biztonsági intézkedéseken, amelyeket a szombati mérkőzésre tervezett. Ahogy a csapat honlapján olvasható, a vezetőség már tárgyal a rendőrséggel, a rendezői és biztonsági szolgálatokkal.

„Az előző forduló eseményei miatt nem akarjuk alábecsülni a veszélyt, bár nem számítunk rizikós meccsre“ – mondta a SITA hírügynökségnek Jozef Vukušič, a kassai klub vezérigazgatója.

„A hangosbemondó a mérkőzés előtt felhívja majd mindenki figyelmét, hogy a rendőrség felvételeket készít a meccsről. Ezzel együtt mindenkit felszólít arra, hogy tartózkodjon rasszista és gyűlöletkeltő megnyilvánulásoktól. A mérkőzés előtt, alatt és utána is tiltott lesz a pirotechnikai eszközök használata. Ezért a stadionba és az egyes szektorokba való beléptetésnél is szigorított ellenőrzés várható“ mondta a www.mfkkosice.sk honlapnak štefan Tarkovič, a klub sportigazgatója.

A stadionban megerősített rendezői, biztonsági és rendőralakulatok vigyáznak a rendre. A rendőrségnek olyan információi vannak, hogy a DAC szurkolói mellett a Diósgyőr ultrái is a meccsre készülnek, bár csapatuk szombaton a Debrecennek mérkőzik. „Számolunk azzal a lehetőséggel is, hogy magyar szurkolók is érkeznek“ – tette hozzá Tarkovič.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. szvatopluk 2008. november 11. 01:27
  „Nézzünk egy más szögből

  Ha Magyarországon és Szlovákiában nem ez a bolsevo-zionáci banda lenne uralmon, akkor talán: a gazdasági, egészségügyi, szociális helyzet sokkal jobb volna. Mindkét nép meg lenne elégedve az általános helyzettel s tojna arra, hogy mi is folyik a másik országban. Mivel azonban ez nem igy van, és nincs kilátás arra, hogy a helyzet bármikor is jobbra fordul, a népek örömmel ugranak egymás torkának mocskolva és hergelve egymást. Könnyű azzal válaszolni, hogy a bunkó szlovákok, vagy a fasz magyarok, mert ez igy nem igaz.

  Kinek, kiknek az érdeke ez a konfliktus? Milyen hasznot hoz ez bárkinek is? Ki áll az ellenségeskedés felszítása mögött? Kik azok, akiknek tehetsége, pénze és lehetősége van arra, hogy nemzeteket, országokat manipuláljon?
  Én persze nem tudom a választ,sajna.”
 • 84. 1Betty 2008. november 10. 14:01
  „Köszönjük Kis Zoltán.

  Szvatopluk és 1Betty bebizonyítottuk, hogy van MEGÉRTÉS, van MEGEGYEZÉS. Most mondjuk mi ketten (kicsi pontok), hogy vegyenek példát rólunk a nagyok ?”
 • 83. Kis Zoltán 2008. november 10. 12:07
  „Sziasztok!

  Csak röviden...
  Kellett ez nekünk? Egy ilyen Fecót akartunk? Remélem legközelebb bölcsebben választ Magyarország!
  Vagy idő elött eltakarítjuk a szemetet...
  Persze ettől még Ficó is ott van, de azt a Szlovákoknak kell elintézniük.
  Hiszek abban, hogy a népek nem véletlenül maradtak itt együtt a Kárpát-medencében. Mi megvagyunk egymással. A hatalomnak van szüksége balhéra.
  És most különösen...
  De mégegy ilyen pióca Fecót nem látott eddig a világ. És igen, ez egy hazaáruló, aljas idegen érdekeket kiszolgáló bolsevik csökevény...
  Szóval örülök azért netek! A magyar parlament nem képes ennyi értelmet vinni a munkájába, amit Ti pár nap alatt leírtatok!
  Hogy ez miért van?
  Talán mert akit érdekel valami, az tud is foglalkozni azzal. És ha megvan benne az alázat bizonyos dolgok iránt, amik valóban fontosak, akkor képes alőre vinni a szekeret az ember.”
 • 82. 1Betty 2008. november 10. 09:38
  „Sziasztok !

  Mi kisemberek sem vagyunk olyan buták ( kell erősíteni az önbizolmunkat), ne hagyjuk, hogy önös érdekekért becsapjanak bennünket, megtévesszenek bennünket. Milyen szép is lenne egy irányadó vezető, olyan nagyon szeretnék én is őszintén tisztelni valakit !!!!!! A hit hiánya ilyen elkeseredett gyűlölethez vezet. A hitet azonban mindig mi magunk kelljük megtalálni önmagunknak (szvatopluk Te úgylátom a családtól indulsz el).Ez az igazi alulról építkezés, az alapnak kell a legerősebbnek lennie!”
 • 81. szvatopluk 2008. november 09. 22:13
  „Igen Betty,
  Száraz György, de innen és ma nézve még a Száraz Györgyi válasz sem hangzik őszintének.
  Nem ritkán van egy olyan érzésem, hogy mi mindannyian meg vagyunk tévesztve /elnézést a magyartalan szóhasználatért/. Ugy tűnik, hogy mi részei vagyunk egy globális bűvésztrükknek, amit már régen elkezdtek és még sokáig várni kell
  kell arra. hogy rájöjjünk - befizettünk az előadásra, de kegyetlenül be lettünk csapva. S mi meg bárgyún vigyorgunk a tréfához.
  Butításunk hosszú évtizedek óta folyik, csak sejtjük, hogy tudatosan összezavarják a gondolatainkat, nincs egy biztos sarokkő, ahonnan elindulhatnánk /vallás, szolid philosophy, egy bizton követhető út, a család, mint megbízható háttér/.”
 • 80. 1Betty 2008. november 09. 21:15
  „Szvatopluk !

  A könyvet lehet, hogy Száraz György írta válaszként...
  Igen, a lázítás az egy egyszerű dolog, de ennek az ellenkezője is egyszerű tud lenni, ha elfogadjuk és öszintén szeretnénk. A jelen gazdasági helyzetben, nagyon fontos lenne, hogy ne hagyjuk magunkat rosszirányba elterelni. Közeli szomszédokra oda - vissza szükségünk van.Természetesen a törvényes fellépést én sem ellenzem ! Az EU eláraszt bennünket mindenféle széppel jóval, de a konvergencia a bérekre, nyugdíjakra ezekben a keleteurópai országokban nem úgy néz ki, hogy megvalósul.”
 • 79. egy magyar állampolgár 2008. november 09. 20:43
  „Azért annak örülök hogy Szvatopluk barátunk megjámborodott:)”
 • 78. egy magyar állampolgár 2008. november 09. 20:35
  „Emberek legalább a magya a magyar torkának ne essen!
  PEACE”
 • 77. szvatopluk 2008. november 09. 20:12
  „POFÁTLAN/1Betty
  Ha vagy már olyan öreg, talán emlékszel a Ian Lancranjean könyvére, amit a a románok Erdályi jelenlétéről irt. Én nem olvastam az eredetit, mert nem adták ki magyarul, de Szentmihályi Szabó Péter /vagy Szász Imre írta?/ irt egy válasz-könyvet az Egy Furcsa Könyvről címmel.
  SZSZP vagy SZP idéz bőven az eredetiből, s ezek az idézetek tényleg fölforralták az ember vérét. Aztán rájöttem mint Erdélyt járó és hegyeit mászó ember, nem kellene sok figyelmet fordítani arra, hogy mi áll az ujságokban vagy mi van a könyvekben. Saját tapasztalataim szerint a román, szlovák, horvát egyszerű ember éppen olyan mindennapi gondokkal küszködik mint a magyar és szarik a politikára egészen addig, amíg valaki, idegen érdekeket szolgáló politikus/ok/ egymás vagy más népek ellen uszítja őket. Ez társul az emlitett politikusok által elbaszott és romló gazdasági - szociális helyzettel. Amíg mindenkinek van elég gulyás, knédli vagy mamaliga a fazékjában addig nem fognak egymás torkának ugrani. Amikor a mindennapi cipó megszerzése gondokat okoz, akkor hajlamos és fogékony a plebs a nacionalista szlogenek elfogadására.”
 • 76. Magyar Kata 2008. november 09. 19:51
  „Mi lenne,ha valaki véleményt gyűjtene a történtekről szlovákul a nálunk élő szlovákoktól? Azoktól kik a közelmultban települtek át.És azért szlovákul,mert 80% csak köszönni tud magyarul”
 • 75. 1Betty 2008. november 09. 19:46
  „Sziasztok !

  Nagyon boldog vagyok, hogy sokkal higgadtabb hangulatban folyik a beszélgetés. Ez az én bizonyítékom, hogy ahogy lehet a gyűlöletet szítani, úgy lehet a nyugodt-higgadt tárgyalásokat is elérni.
  A történelem az egy tény, de a jelent megoldani az lesz majd később az igazi történelem!
  Véleményem szerint "VALAKINEK" fontos, hogy ez így történjen ,gyűlölet szításával!Ha tudnánk, hogy kinek fontos, egyszerűbb lenne a megoldás, szvatopluk írta, hogy talán egy elterelés a jelenlegi szociális helyzetről ???? Hát ezért lenne érdemes a megbékélés, ficó és fecó nélkül. A házat is az alapoknál kezdik építeni.”
 • 74. szvatopluk 2008. november 09. 18:35
  „Pofátlan
  Igazad van, s mint irtam, nem tudom, hogy mit lehetne tenni azon kívül, hogy felmérnénk a jelen helyzetet hideg fejjel, visszautasítanánk mindenféle nacionalizmust, nem dőlünk be mindenféle ashkenázi trükknek. S ha arra kerül sor, hogy meg kell védened az országot /t.i.:Magyarországot/, be kell verned egy-két gömbölyű fejet, verd be, de csak mint utolsó resort.”
 • 73. Pofátlan 2008. november 09. 18:02
  „Szvatopluk!
  Mindig kitünő voltam a történelemből ezért forr a vérem amikor olvasom a tót történelmi kiadványokban hogy Árpád vezér magyarjai leöldösték a békésen alvó szlovákokat és beültek a házaikba,vagy hogy Szent Imre nyitrai szlovák herceg volt,vagy hogy a Csák nemzetség ősi szlovák nemzetség volt,Csák Máté pedig szlovák király,vagy azt hogy a mohácsi csatát a magyarok megfutamodása miatt vesztettük el,de a szlovákok utolsó percig kitartottak és elestek,vagy azt hogy Rákóczi Ferenc Frantisek Rakoci néven szlovákok gyereke volt,vagy azt hogy Kossuth Lajos szlovák volt de 1848-ban elárulta a szlovákokat...és még hosszan sorolhatnám a szlovákok általi tudatos és primitív történelmi ferdítéseket.Ki generálja akkor itt a feszültséget magyarok és a szlovákok közt?Nem azok akik szlovákiában beleverik a fiatalok fejébe az iskolában a magyarok elleni gyűlöletet!Mi magyarok nem hazudjuk a történelmünket!De senki nem tilthatja meg nekünk hogy kiáljunk a felvidéki magyarokért!A magyar verések generálják a feszültséget!Lehet itt az embereket mindenfélével riogatni de a háború felvetése szerintem túlzás és csúsztatás.”
 • 72. 1Betty 2008. november 09. 18:00
  „Szia Huni2000 !

  Dehogy helyeslem, hidd el megvan a magam véleménye ! Most 214-ig számoltam és úgy folytatom: szerintem tedd hozzá 2006.okt.23-at is. Az én szemszögemből a "megtorlás" nem megfelelő: a gyűlölet csak további gyűlöletet szül !”
 • 71. szvatopluk 2008. november 09. 17:53
  „1Betty, Huni2000, többekIgazán hiszem, hogy a szlovák és magyar kormány örül annak legjobban, hogy az ilyen physical összetűzések megtörténnek. Amellett, hogy a kormányok szítják ezeket a konfliktiusokat nyíltan vagy burkoltan, ezek elterelik a figyelmet az országok égető belső szociális gondjairól. Ugyanakkor szemforgató módon hozzák fel ezeket a konfliktusokat a polgári jogok meggnyirbálására, mind a kissebbségek mind többségben levő népesség ellen - jóllehet a kisebbségek érzik ezt hatványozottan.A szlovákok talán azért is olyan idegesek a magyar jelenléttől, mert az Európai Uniós törvények szerint Magyarországi magyarok szabadon beköltözhetnek a Felvidékre.
  Nem igazán tudnék egy működő megoldással előállni, de talán türelemmel, nyilt gondolkodással kellene kezdeni mindkét oldalon/vagy minden oldalon/. A szlovákok kezdhetik azzal, hogy kisörrik a nacionalista elemeket a kormányból. A magyarok meg az ország gazdaságának, szociális helyzetének a jobbításán dolgoznak. Tudom ez nem sok, de talán kis, apró lépések segítenek. Ne dőljünk be semmi provokációnak egyetle oldalról sem.”
 • 70. Huni2000 2008. november 09. 17:51
  „Nagyon fontosnak találom, hogy az egész magyar nemzet ismerje, tudja meg Slota, és Fico sértegetéseit.

  Ezek után döntsön a nemzet egy népszavazásban, hogy milyen viszonyt akar egy ilyen kormánnyal kialakítani, vagy éppen semilyet.

  A magyarság ma élô legnagyobb ellenségei ez két nem szalonképes elmebeteg politikus.

  Most olvastam, és láttam You Tube-n a Slota sértegetéseit.”
 • 69. Huni2000 2008. november 09. 17:12
  „1Betty,

  tehát te helyesled, hogy ártatlan magyar drukkereket szétvertek, és a vészkijáratokat elötte lezárták.
  Hol történt ilyen még Európában??

  Én az enyhülés érdekében egy kormányoktól független semleges szakértôkbôl álló csortot hoznák létre, mind két oldalról, aki felül vizsgálnák mellyik ország hol´, hogyan és mikor sérti meg az Uniós kisebbségi jogokat, eredményként érezhetô megtorlásokat helyeznék kilátásba.”
 • 68. 1Betty 2008. november 09. 16:57
  „Korrekt ! én is üdvözöllek " korrekt véleményeddel"
  szvatopluk ! "nem érzelmileg, hanem józan ésszel" Te mit tennél annak érdekében, hogy a gyűlölet ne hatalmasodjon el, vagy ami már elhatalmasodott, az enyhüljön ! Évszázados sérelmeket tudjunk felejteni. Egy focimeccs, ne a politikáról szóljon.”
 • 67. Huni2000 2008. november 09. 16:48
  „szvatopluk,


  ki akar itt háborúzgatni? Én úgy látom néhány jellemtelen nem szalonképes tót politikus, akik minden alkalmat támadásra használnak fel.
  A magyarok elnyomása erösödött, az idegen gyülölet virágzását éli, mint sehpl máshol Európában, benne kiélezve a magyarság gyülöletete. A saját több heti ott tartózkodásom tapasztalata alapján is.

  Akkor ki akar itt háborúzgatni. Mi tudtommal többségében békén hagyjuk itt élni a tótokat, nékem is van részem benne, mert van egy tót sógorom, vezetô igazgató, de egy rohadt disznó. Na, azét nem mind ilyen, de nékem ez jutott. ;-)”
 • 66. szvatopluk 2008. november 09. 16:29
  „Hej pofátlan,
  olvasd mindegyik hozzászólásomat és mutass rá akár egyetlenre is amelyikben a magyargyűlöletemre találnál bizonyítékot. /vagy akár román, szlovák, szerb etc gyűlöletemre/
  Szintén mutass rá egyre is amelyikben gyaláznék bárkit vagy bármely nemzetet is.
  Mindössze azt kértem, hogy próbáljatok meg racionálisan gondolkodni/értsd:tényekből kiindulva/ és nem izomból. Ehhez azonban föl kell ismerni a jelen valóságot /tényeket/ és nem egy ezer éves elmúlt dicsőségre hivatkozni. Ha tanulsz a történelemből az jó, de ha megismétled a múlt hibáit az kévésbé az és háborúhoz vezet.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBII: idegenben nyert a Gyirmót

Labdarúgás - A Gyirmót labdarúgócsapata kétgólos győzelmet aratott Baján az NB II nyugati… Tovább olvasom