Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kártérítést kér az MKB-Euroleasing

Kosárlabda - Semsei Barbara sérülése miatt kártérítési igénnyel fordul az MKB-Euroleasing a magyar szövetséghez. Honti Katát a Sportkórházban kezelték a héten.

Hangulatán sokat javított, hogy többen is felismerték, s autogramot kértek tőle.
Bár még csaknem egy hónap van a női bajnokság kezdetéig, az már most kijelenthető, a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB-Euroleasing Sopron vetélytársaihoz képest jelentős hátránnyal vág neki az új évadnak.

Azt eleve tudták a soproniak – és számoltak is vele –, hogy új amerikai játékosuk, Amber Holt csak az olimpia miatt elhúzódó tengerentúli profibajnokság befejezése után kapcsolódik be majd a közös munkába Székely Norbert együttesénél. Annak is tudatában voltak a klubnál, hogy Horváth Zsuzsanna operáció után lábadozik, közel sem biztos, hogy a szezon kezdetére teljes értékű lesz.
Ehhez jött azonban még hozzá Semsei Barbara sérülése és Honti Kata szintén sérüléssel, majd betegséggel „tarkított" nyara. Mint ismertes, Semsei a válogatott románok elleni EB-selejtezőjén szenvedett térszalagszakadást, s gyakorlatilag az egész szezonra kiesett.

Semsei Barbarára (13) kulcsszerep hárult volna az új idényben Sopronban, ám sajnálatos sérülése miatt lehet, hogy az egész szezont kénytelen lesz kihagyni.
Semsei Barbarára (13) kulcsszerep hárult volna az új idényben Sopronban, ám sajnálatos sérülése miatt lehet, hogy az egész szezont kénytelen lesz kihagyni.

 

Hontinak, mint kiderült, nyálkahártya-gyulladása van, ő a hét második felét a Sportkórházban töltötte, ezért el sem utazott a válogatott franciaországi mérkőzésére. Honti lapunk érdeklődésére elmondta, keddről szerdára virradó éjjel olyan görcsös fájdalmai voltak, hogy nem tudott aludni. Szerdán egy igen kellemetlen tükrözésen esett át, amelynek során megállapították a betegségét. A gyógyszertől, amit kapott, javulni is kezdett az állapota. A játékos hangulata attól is sokat javult, hogy a szintén kórházban kezelt két tizenéves kosaras lány autogramot kért tőle...
A kialakult helyzettel kapcsolatban – tekintettel elsősorban Semsei kiesésére – megkérdeztük Török Zoltánt, a klub ügyvezetőjét, mi a vezetőség elképzelése. A sportvezető elmondta, szeretnék pótolni Semseit, de nem idegenlégióssal, hanem egy olyan magyar kosárlabdázónővel, aki elfogadja, hogy a csapatban csak kiegészítő szerepkört tölt majd be. A felvetésre, amely szerint Kocsis Boglárkát csupán kölcsönbe adta a klub a BSE-nek, Török kifejtette: a megállapodás úgy szól, hogy csak február 20. után, a rájátszásra rendelhetik vissza Sopronba Kocsist. Az ügyvezető elárulta, várhatóan élnek is majd ezzel a lehetőséggel.

Ezen túlmenően a soproni egyesület kártérítési igényt nyújt majd be a magyar szövetségnek. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Török: „Az természetes, hogy játékosainkra számíthat a nemzeti csapat, ám ezúttal Semsei Barbara sérülésével a játékost és a klubot is mind sportszakmai, mind anyagi értelemben jelentős veszteség érte, illetve érheti. Az irányító elvesztésével esélyeink csökkentek, ráadásul magát a játékost is kár érte, hiszen szakmailag nem tud előrelépni, fejlődni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettőből egy csapat maradt az élvonalban

Futsal - Két élvonalbeli győri csapat helyett már csak egy szerepel a hazai futsal-bajnokságban. Tovább olvasom