Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Kártérítésre számítanak a győri evezősök

Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy a dunavarsányi edzőtáborban készülő evezősválogatott tagjai szalmonellafertőzés miatt nem indulhatnak a jövő heti sevillai világbajnokságon. Remsei Mónika és Kokas Gergely is a madártej "áldozatául" estek.
Remsei Mónika
A keretben a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub két versenyzője, Remsei Mónika és Kokas Gergely is helyet kapott, s miután ettek abból a madártejből, mely a vírust tartalmazta, ők sem vehetnek részt az év legfontosabb eseményén.

– Szerencsére jól érzem magam, az igazán drasztikus tünetek nálam nem jelentkeztek – mondta roppant csalódottan Remsei Mónika. – Talán azért, mert csak két kanállal ettem az édességből. Gergő állapota sem olyan rossz, bár ő jelenleg még infúzión van. A többieket viszont a Szent László Kórház fertőző osztályára szállították. Mi Gergőékhez mentünk, az ő édesapja, aki orvos, vállalta a kezelést.

– Már biztos, hogy nem indulhatnak a világbajnokságon?
– Sajnos igen. Hiába vagyunk jobban, a vírus bennünk van, addig pedig fertőző betegnek számítunk.
– Mekkora kár éri az itthon maradt versenyzőket?
– Erkölcsileg és szakmailag nagyon nagy, de anyagilag is rosszul járunk. Mindenki erre a versenyre készült egész évben, s az edzéseken nagyon jól mentek az egységek. Persze nem tudni, ez élesben a versenyen mire lett volna elegendő, de megfelelő formában és erőben voltunk. Sosem tudjuk meg sajnos, hogy mit érhettünk volna el. Ami az anyagi részét illeti, az nekünk, versenyzőknek azért súlyos veszteség, mert ösztöndíjak, egyéni támogatások múlnak egy-egy jó eredményen vagy vb-részvételen. A klubok éves költségvetését, a központi alapból kapott támogatások összegét nagyban meghatározza, mennyi válogatottat tud adni a világversenyekre. Ugyanez érvényes az országos szövetségre is.
– Számítanak valamilyen kártérítésre?
– Elsődleges most valamennyiünknél a gyógyulás, de mi, versenyzők már beszéltünk egymás közt arról, hogy lépni kell. Nem tudjuk, hogy a szövetség vagy az egyesületek mit tesznek, az viszont szinte biztosra vehető, hogy mi szeretnénk kárpótlást. Ráadásul roppant dühítő az, hogy igazán még nem is vállalta magára az edzőtábor a felelősséget, sőt, még egy nappal később is elénk tette a madártejet. Ez azért is érthetetlen, mert ez elvileg egy olyan intézmény, amely az élsportolókat hivatott segíteni. De ha így teszik, akkor a jövőben sem sok jóra számíthatunk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon kapott ki a Hertha

Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen – elsősorban a három gólt szerző brazil Ailtonnak… Tovább olvasom