Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Károlyi Sopronban

117-szeres válogatott kosárlabdázót igazolt az MKB-Euroleasing Sopron női együttese Károlyi Andrea személyében.

Rutinos, 117-szeres válogatott kosárlabdázót igazolt az MKB-Euroleasing Sopron női együttese az elmúlt éveket Pécsett töltő Károlyi Andrea személyében.

A kitűnő kosaras ma kapcsolódik be Sopronban, új állomáshelyén a közös munkába.

– Úgy tudjuk, jó pár ajánlata volt. Mi döntött amellett, hogy éppen a Sopronét fogadta el?

– Valóban elég sok ajánlatot kaptam és rengeteget gondolkodtam azon, hogy melyiket is fogadjam el. Külföldre nem szerettem volna menni, akkor nagyon távol lettem volna a családomtól, persze így sem leszek közel. Ami döntő volt, végül is az Euroliga-szereplés, úgy gondolom, még lehet keresnivalóm ezzel a csapattal ebben a sorozatban. Az is számított, hogy a soproniak megkeresését nagyon megtisztelőnek éreztem, hiszen egyszer már korábban is hívtak, de akkor nemet mondtam. Nem tagadom, kicsit a hiúságomnak is jólesett.

– Óriási lesz a harc, a „tülekedés" a csapatba kerülésért. Mit gondol, be tudja verekedni magát a kezdőötösbe?

– Már beszélgettünk Natalia Hejkovával arról, hogy milyen szerepet szán nekem a csapatban. A fő cél továbbra is a fiatal játékosok képzése, nevelése, és melléjük kellettem én, mint valamivel tapasztaltabb játékos. Arról is szó volt, hogy elképzelhető: lesznek olyan mérkőzések is, amelyeken még a tízes keretben sem leszek benne. Őszintén szólva a koromból fakadóan nem is nagyon bánom, hogy nem kell egy szezonban vagy hatvan meccset szinte végigjátszanom. Aztán természetesen olyan összecsapásokra is sor kerül a szezonban, amelyeken szükség lehet és lesz is a játékomra. Ezeken a mérkőzéseken természetesen a tudásom legjavával próbálom segíteni a csapatot. Az pedig, hogy harc van a kezdő ötbe kerülésért, csak jót tehet nekünk.

– Milyen emlékei vannak a soproni sportcentrumról, amely mostantól szinte a második otthona lesz?

– Nagyon sok izgalmas, nagy mérkőzést játszottam itt mind a Péccsel, mind pedig korábbi csapataimmal. Most a csarnok megújul, tehát nemcsak nekem, a játékostársaknak is új lesz egy kicsit, legalábbis az évad elején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország - Málta 4-0

Fölényes győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott. A világbajnoki selejtezők 8. csoportjának… Tovább olvasom