Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Karate klubcsapat EB a Magvassyban

Szombaton és vasárnap rendezték meg Győrött a karate klubcsapatok Európa-bajnokságát. A rekkenő hőség ellenére szépszámú nézősereg előtt zajlott ez a megmérettetés.
Jelenet a versenyről
A megyeszékhelyre húsz ország sportolói érkeztek, s a szakértők szerint nagyon erős mezőny gyűlt össze erre a hétvégére, mivel a francia, az orosz, a török valamint a jugoszláv csapatok nevezési listáján is szerepeltek egyéni világbajnokok. A győri EB-re nemcsak nagynevű sportolók érkeztek, a Nemzetközi Karate Szövetség (EKF) elnöke, Bedhir Cherif, valamint számos EKF-tag látogatott el a folyók városába.
A verseny különlegességét az adta, hogy ezúttal nem súlycsoportokra osztva mérték össze tudásukat a sportolók, hanem nyílt kategóriás küzdelmek zajlottak.
A csapatok küzdelemben (kumite), valamint formagyakorlatban (kata) mérhették össze tudásukat. Az EB-n a következő eredmények születtek: kumite junior kategóriában a nők közül első helyezett a Tuzla Sinaco csapat Boszniából, a férfiaknál az orosz Wado együttes diadalmaskodott. Kumite szenior kategóriában a jugoszláv Dijamant női csapata szerezte meg a győzelmet, a férfiaknál az ugyancsak jugoszláv Buducnost együttese győzött. A junior formagyakorlat első helyezettje nőknél a jugoszláv Karate Klub 011 lett, míg férfiaknál a szintén jugoszláv Naftagas csapata. A szeniorok formagyakorlatát a férfiak közül az olasz G. S. Fiamme Oro, míg a nőknél a francia Budokan Orleans nyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok érkeznek

A kontinens krémje triatlonban Győrbe készül, hiszen július 4 – 7-én a megyeszékhely ad… Tovább olvasom