Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Karácsonyi készülődés

Kosárlabda - Hódmezővásárhelyről jöttek Sopronba. Az idősebb fivér már a nyolcadik szezonját "húzza" a SMAFC kosárcsapatának tagjaként és két diplomát szerzett a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a fiatalabb fiú pedig másodéves. Karácsonyi Zsolt ha nem is túl látványosan, ám annál nagyobb szorgalommal teszi a dolgát, öccse, Gergely is jól halad a beilleszkedés útján, már bemutatkozott a felnőtt együttesben.
Az ünnep kapcsán arra voltunk kíváncsiak, milyen is szokott lenni a karácsony Karácsonyiéknál.

Eljött az ő idejük

Az ideje nagy részét Sopronban, ám az ünnepet rendre Hódmezővásárhelyen töltő testvérpár fiatalabb tagja, Gergely érdeklődésünkre elmondta: december 24-én este együtt van a család, a következő napokban pedig a nagyszülőket, rokonokat keresik fel. Arra a kérdésre, vajon a nevükkel így az ünnep idején szoktak-e tréfálni a csapattársak, Zsolt azt mondta, nem jellemző, de azért volt már rá példa, hogy azt találták mondani nekik: eljött az ő idejük, őket ünnepli az egész világ.


Karácsonyi fivérek: Gergely és Zsolt.
Karácsonyi fivérek: Gergely és Zsolt.Nagy pillanatok

Ami a csapaton belül elfoglalt helyüket illeti, Zsolt - aki a szakosztály vezetőjeként a napi ügyeket is intézi - már évek óta alapember irányító poszton. Gergely viszont már akkor is nagyon boldog, ha Vetési Imre az utánpótlás-találkozó után - ennek a csapatnak a fiatalabb Karácsonyi az alapembere - a felnőtt gárda keretébe is jelöli. A nagy pillanat a Kozármisleny ellen jött el, az öccs váltotta a pályán a bátyját. Gergely erről annyit mesélt: elég ideges volt amikor először pályára léphetett a nagycsapatban, nem is nagyon figyelte ki helyett megy be, próbált minél inkább az együttes hasznára lenni. Azóta még egy alkalommal kapott leheteőséget Vetési mestertől.

Oktató-hallgató viszony

Amellett, hogy fivérek, van még egy érdekes kapcsolat közöttük: oktató-hallgató, ha úgy tetszik, tanár-diák viszony. Zsolt azok után, hogy megszerezte a faipari mérnöki oklevelet, tavaly megszerezte a második diplomáját, energetikai szakmérnök. A mostani tanévben pedig - ha minden jól megy - doktorálni fog a NYME-Faipari Mérnöki Karának Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézetében. Érdekesség: az előző tanév második félévében Zsolt statikából gyakorlatot is vezetett öccsének az egyetemen. Kifaggattuk kettőjüket, a tanárt és a diákot - egymásról. Gergely praktikus oldalról közelítette meg a különleges kapcsolatot: "Ha valamit nem értek, kéznél van a segítség." Zsolt pedig azt mondta a diákról, olyan, mint a hallgatók nagy része, azaz: "időnként »rugdosni« kell, hogy tanuljon..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először ünnepelnek négyesben

Labdarúgás - Októberben lett édesapa Stark Péter, a Győri ETO FC csapatkapitánya. A volt válogatott… Tovább olvasom