Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kapuvár: állandó létszámgondok

Felemásra sikeredett a kapuvári csapat elmúlt évi szereplése. Az őszi idény után keserves tavasz jött.

Felemásra sikeredett a kapuvári csapat elmúlt évi szereplése. Egy remek őszi idényt, amikor 23 pontot szerezve a harmadik helyen zártak, keserves tavasz követett: a 13 mérkőzésen mindössze egy alkalommal tudtak csak győzelemnek örülni.

A számok tükrében:

Őszi idény: 3. Kapuvár 13 7 2 4 19–13 23
Tavaszi idény: 13. Kapuvár 13 1 3 9 13–25 6
Végeredmény: 9. Kapuvár 26 8 5 13 32–38 29
Kovács Lajos edző nehezen talált magyarázatot a gyászos tavaszi szereplésre, bár lassan összeáll a kép az ő számára is.
„Óriási csalódás számomra a tavaszi szereplés egy olyan ősz után, amikor dobogós helyen zártunk – kezdte értékelését az edző. – Súlyos sérülések, fegyelmezetlenségek miatt tavasszal szinte elfogytunk, állandó létszámgondokkal küszködtünk. A végén oda jutottunk, hogy kapusposzton olyan játékost kellett szerepeltetni, aki fél éve már nem védett.

A tavasz kezdetén rendelkezésre álló gárdából hét-nyolc játékos állandóan hiányzott és az bánt leginkább, hogy a kapuvári kötődésű játékosok hagytak cserben. Az állandó csapattagok helyére lépő fiataloktól pedig nem várhattuk el, hogy adott mérkőzésen éppen ők legyenek a húzóemberek. Az eredeti célkitűzésünk az első hat hely valamelyikének megszerzése volt, de a végére már azt is bravúrnak tartom, hogy egyáltalán benn maradt a csapat ebben az osztályban. A balul sikerült tavasz ellenére szeretném megköszönni azt a munkát, amellyel sokan kívülállóként segítették a csapatot. Rendkívül hálás vagyok a szurkolóknak is, mert a látottak ellenére kevés elmarasztalás ért bennünket, hiszen tudták, hogy hét-nyolc ifista állandóan tűzvonalban volt."

Az egyes csapatrészek teljesítményét a következőképpen foglalta össze az edző: Pető súlyos sérülése miatt egy kapus volt, Kleizer, aki nem tudott alapozni, ennek ellenére az utolsó mérkőzés kivételével neki kellett végig helytállni. A védelem morálisan szétesett, egyedül Bencsics játéka és emberi tartása dicsérhető. A középpályán talán Áder játéka emelhető ki, aki viszont fegyelmezetlenségével lerontotta teljesítményét, tavasszal kétszer is kiállították. A támadósorban az előkészületi mérkőzéseken Varga sorozatban rúgta a gólokat, de az első bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült és az egész tavaszi idényt kihagyta.

Kovács Lajos edző a jövőt illetően úgy véli, a megerősödött NB III-ban négy-öt meghatározó új játékosra szükség lenne Kapuváron.
Licskai László szakosztályvezető érdeklődésünkre elmondta, azon dolgoznak, hogy az NB III-as indulás feltételeit megteremtsék. Ennek egyik lépése lesz a közeli vezetőségválasztó közgyűlés is. Annyit biztosan lehet tudni, hogy az önkormányzat a működéshez szükséges anyagi hátteret tudja biztosítani, a csapat megfelelő megerősítéséhez azonban a vállalkozói réteg összefogása kellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárokat dirigál a sípmester

A szlovák Lubos Michel vezette szerdán a Konföderációs Kupa brazil–argentin döntőjét. A Kisalföldnek adott exkluzív interjújában elmondta: a temperamentumos dél-amerikai csapatoknak nem volt könnyű dirigálni. A sípmester a döntő előtt látta Ronaldinhóékon az elszántságot: revánsot akartak venni a három héttel korábbi vereségért. Tovább olvasom