Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Kapusiskolában is tanulnak

Három éve folyamatosan, hetente három-négy alkalommal tartanak külön felkészülést, speciális edzést a környék labdarúgókapusainak a Kopp András által irányított gyakorlásokon.

Horváthéknál a labdarúgás családi ügynek számít.
Több éve sikeresen működik a megyében Kopp András által létrehozott kapusiskola. Az elhivatott sportember jelenleg is aktív kapus a Győri Dózsában. Úgy gondolta, meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy a hálóőrök külön is készülhessenek, speciális kapusedzéseken vehessenek részt.

– Tulajdonképpen nem is iskolának nevezném ezt a heti három-négy alkalommal történő felkészülést – kezdte Kopp András. – Bárki csatlakozhat hozzánk a kapusok közül, aki úgy érzi, hogy valamilyen pluszgyakorlásra van szüksége. Úgy tudom, hogy az ETO-n kívül nincs a környéken kimondottan kapusedzés, a csapatoknál a többiekkel együtt készülnek társaim.

Ez azért sem jó – emelte ki –, mert nyilvánvaló, hogy másfajta munkát kell végeznie a csapat hátsó emberének, mint mondjuk egy csatárnak.
– Furcsa, de jó látni, hogy tanítványaink a hétvégéken egymás ellen lépnek pályára – folytatta –, itt pedig mint egy nagy család, egymást segítve, együtt gyakorolnak. Egyébként úgy látom, kevesen vagyunk, akik a futballért és nem a futballból élnek. Az edzések, táborozások költségeit javarészt saját magunk és a szülők állják.
Kopp András büszke rá, hogy tizenhárom éves korában az ETO jelenlegi kapusa, Sebők Zsolt is a tanítványa volt.

– Akkor még nem működött ez a rendszer, amelyben most dolgozunk, de már akkor is foglalkoztam kapusedzéssel – folytatta. – Zsolt nagyon tehetséges volt már akkor is, persze, hogy idáig eljutott, abban rajtam kívül az első osztályú klub szakembereinek, Ulbert Tibornak és Palla Antalnak óriási szerepe volt, kész kapust ők faragtak belőle.
Külföldi szakanyagokból és videókból fejleszti tovább edzésmódszereit és kapcsolatban áll a szombathelyi Király Gábor nevével fémjelzett kapusiskolával.

A válogatott hálóőr volt edzőjével, Hegedűs Péterrel annyira jó az együttműködés, hogy nyaranta az általuk irányított táborban, professzionális körülmények között készülhetnek.
– Most is nagyon sok tehetség található a „tanulók" között – említette befejezésül. – Szinte mindenkit ki lehetne emelni, de talán Horváth Damos, Kokas Gábor vagy Kormos Tamás nevét érdemes megemlíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonttörő a Herceg ellen?

A Hamed-Nagy meccs tető alá hozásával, a magyar bokszközönség rég áhított vágya valósulna meg.… Tovább olvasom