Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Kapusiskola őrzi Héger Ádám emlékét

Győri kapusiskolát neveztek el a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt ménfőcsanaki kapusról, Héger Ádámról.
A Kisalföldben elsőként írtunk Héger Ádám tragédiájáról. A 21 éves kapust és édesanyját október közepén a Fejér megyei Mélykút közelében találták meg holtan, a sportoló és édesanyja bűncselekmény áldozata lett. Az elkövetéssel Héger Ádám édesanyjának élettársát gyanúsítják.

A tehetséges labdarúgó korábban az NB II-ben Vácott is védett, legutóbb a megyei I. osztályú ESK Ménfőcsanak kapusa volt. Az első öt őszi fordulóban lépett pályára csapatában, ám megsérült és műtétje előtt korábbi otthonába utazott. Ádám nagybátyja, a labdarúgásban közismert Héger József közreműködésével került a megyébe. Tagja volt a Kopp András és Ulbert Tibor fémjelezte győri kapusiskolának.

A győri kapusiskola ezentúl a tragikusan elhunyt egykori társ, Héger Ádám nevét viseli
A győri kapusiskola ezentúl a tragikusan elhunyt egykori társ, Héger Ádám nevét viseli


Társai gyorsan megszerették a mindig csendes, szerény, ám rendkívül szorgalmas fiatalembert, aki gyakran tartott edzést a nála is fiatalabb tehetségeknek. Ők döntöttek arról, hogy Ádámról nevezzék el a győri kapusiskolát: „A gyerekek kérése volt a névváltoztatás, amit természetesen mi is támogattunk – kezdte Kopp András. – Ezentúl Héger Ádám Kapusiskolaként működünk és őrizzük volt társunk emlékét."
A Kunszigeten múlt héten tartott névadón jelen volt Ádám siófoki nevelőedzője, Málics Gyula és nagybátyja, Héger József is.
„Megható kezdeményezés, amit természetesen támogattam, ahogy ezentúl az iskolát is fogom. Hálás vagyok a már tizenöt éve működő iskola vezetőinek és tagjainak, hogy így ápolják Ádám emlékét" – említette Héger József, aki unokaöccsét tizennégy éves kora óta „terelgetette".

Az iskola – melynek tagjai ezentúl abban a fekete mezben lépnek pályára, melyen már az új elnevezés szerepel – évente tornát is tervez a fiatalon elhunyt labdarúgó emlékére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két győri második, egy mosonmagyaróvári harmadik hely

A győri Bercsényi-iskola tornacsarnoka adott otthont a Sport XXI Alapprogram idei utolsó versenyének… Tovább olvasom