Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kapusedző Szerdahelyen

„A kapusposzt bizalmi állás" – vallja Kopp András, a megyében jól ismert kapusedző, aki már nemcsak a régióban, hanem a szlovákiai Dunaszerdahelyen is oktatja a fiatal hálóőröket.
Az amúgy tűzoltóként dolgozó Kopp András évekkel ezelőtt egy kapusiskola beindításában látta meg a lehetőséget. Jelenleg a megyebeli csapatok felénél véd olyan hálóőr, aki most is a Kopp-féle kapusiskolában edz vagy edzett.

Az elhivatott tréner a győri DAC-pályán működtetett kapusiskola mellett Kunszigeten utánpótlásedző. Tavaly még mint kapus lett bajnok a település nagycsapatával, s bár ő a siker kulcsaként elsősorban a csapat remekül záró védelmét említi, volt olyan sorozat, amikor egymás után hat mérkőzésen nem kapott gólt.

A dunaszerdahelyi fiatalok között Kopp András kapusedző.
A dunaszerdahelyi fiatalok között Kopp András kapusedző.

„Nagyjából fél éve kértek meg, hogy segítsek a dunaszerdahelyi csapatnak. Pontosabban tartsak edzéseket az utánpótláskorú kapusoknak, akik az élvonalból kiesett nagycsapattal ellentétben a szlovák első osztályban szerepelnek. Tizennégy éven aluli gyerekekről van szó, akik amellett, hogy imádják a focit, rendkívül büszkék a magyarságukra is. Hetente egy-két alkalommal járok ki hozzájuk, ami érdekesség, hogy eddig külön nem nagyon foglalkoztak velük. Igaz, a szlovákiai klubnál hozzánk képest is szerényebb körülmények között készülnek, a labdarúgáshoz egészen más a kinti játékosok hozzáállása. Az edzéseken teljes odaadással dolgoznak, van köztük több tehetség is. A győri iskolából mindig elkísér egy-két kapus, de volt rá példa, hogy a kinti magyar gyerekek jöttek el hozzánk."

Kopp András szerint kapusposzton gondok lehetnek a régió csapatainál.
„Sajnos kevés a jó kapus. Persze most is vannak tehetségek, ám alig van igazi egyéniség. Az élvonalban sok a külföldi kapus, igazából nincs magyar minta a gyerekek előtt, s egyre kevesebben választják ezt a posztot. A szünetekben sok edző fordul hozzánk, ajánljunk valakit, de ez egyre nehezebb. Ezért is igyekszem minél több gyerekkel foglalkozni" – tette hozzá az edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fáklyától a maratoni futásig

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom