Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

˝Kapaszkodik˝ a világbajnok

Cseh László Amerikában egyik legnagyobb riválisával, Ryan Lochte-val edz együtt. Úgy érzi, rövid idő alatt is rengeteget tanult az amerikai klasszistól.
Nem egyedülálló dolog, hogy két különböző nemzetiségű úszónagyság néhány napig vagy akár egy-két hétig is együtt edz, és igyekszik profitálni a közösen elvégzett munkából. Cseh László, a magyar úszósport kiemelkedő alakja szerencsésnek mondhatja magát, mert ezekben a napokban a három olimpián öt aranyérmet begyűjtő amerikai Ryan Lochte társaságában róhatja a távokat Észak-Karolinában, egészen pontosan a charlotte-i „vizes" központban. Ez már önmagában is kivételes lehetőséget jelent a számára, de mint arról a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának beszámolt, hétfőn egy újabb nagyágyú csatlakozására lehet számítani.

„Eddig három napon át edzhettem együtt Lochte barátommal, aki az idén tölti be a harmincadik életévét, és akit mindig is nagyszerű fickónak tartottam. Még legalább egy hét közös gyakorlás vár ránk, de mint azt a hétvégén megtudtam, várhatóan bekapcsolódik a munkába Tyler Clary is, a kétszáz méteres hátúszás londoni olimpiai bajnoka. Erre a meglepetésre nem voltam felkészülve, de így még izgalmasabbá válik ez a mostani kihívás" – mondta Cseh László, akinek csak a repülőjegyet kellett megvennie, a többi költséget a vendéglátók fizetik. Érdekesség, hogy Cseh az első héten Nick Thoman olimpiai arany- és ezüstérmes lakásában lakott.

Ryan Lochte (balra) és Cseh László csak az edzőteremben végez más munkát. Fotó: musz.hu
Ryan Lochte (balra) és Cseh László csak az edzőteremben végez más munkát. Fotó: musz.hu


A magyar úszó a közelmúltban már kétszer is külföldi edzőtárssal készülhetett. Előbb a dél-afrikai Chad le Closszal annak szülőhazájában, majd Budapesten az osztrák Dinko Jukiccsal próbálta ki, mi sülhet ki a közös munkából.

„A charlotte-i »kísérlet« azt jelenti, hogy nap mint nap egy uszodában, egymás melletti pályákon edzünk Lochte-val. Ugyanazt az edzést ússzuk, s a világszerte jól ismert vezetőedző, David Marsh irányítja mindkettőnket. Az ő ötlete volt egyébként, hogy jöjjek ide" – folytatta Cseh.

Közismert dolog, hogy Lochte az úszás és a munka megszállottja, akivel nehéz a lépést tartani. Erre így reagált a világbajnok: „Tényleg nagyon keményen edz, az első héten még szoknom kellett az edzések ritmusát és fajtáját. Csak a vízi munkánk közös, az edzőteremben Ryan egészen más gyakorlatokat végez, mint én. A medencében viszont nincs mit rejtegetnie előlem. Eddig is tudtam, hogy nagyon erős és dinamikus lába van."

Hogy milyen eredményt vár Cseh László az észak-karolinai napok munkájától, arra ezt mondta Cseh László: „Legfőképpen egy újfajta edzésszemlélet megismerését, amit ha jónak érzek, be tudok majd építeni a mindennapi edzésmunkámba. Kétnaponta beszélek edzőmmel, Turi Györggyel. Elmondom neki, mit tapasztalok és eddig milyen érzések alakultak ki bennem. Jelenleg a harminchárom méteres medencében végezzük az edzéseket, és ez nagyon meglepett. Jól érzem magamat" – zárta beszámolóját a sportoló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa: 5:3-as összesítéssel kiesett az ETO

Gólokban gazdag mérkőzésen 3:3-as döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC az MTK… Tovább olvasom