Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kajakos világbajnokunkat doppingoláson érték

A hétszeres világbajnok, Hegedűs Róbert szervezetében az április elsejei vizsgálaton találtak tiltott szereket. Az érintett versenyző cáfolja, hogy doppingolt volna, és B próbát kért.
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz.

"A Magyar Kajak-Kenu Szövetség április 1-jén a Dunavarsányi Edzőtáborban szúrópróbaszerű doppingvizsgálatot kért a kajak-kenu válogatottnál, az elmúlt 10 évben kialakult gyakorlat szerint. Az Országos Sportegészségügyi Intézet a hét folyamán értesítette a Szövetséget, hogy Hegedűs Róbert doppingtesztjének 'A' próbája pozitív lett.

Miután - beleértve a szintén próbaszerű nemzetközi vizsgálatokat - ez ideig sem másnál, sem a versenyzőnél ilyen eset nem történt, a szövetség tiszteletben tartva az ártatlanság vélelmét, a versenyző által kezdeményezett 'B' próba eredményének megismeréséig fegyelmi eljárás elrendelését nem kezdeményezi.

A versenyzők támogatásával a szövetség a nemzetközi sportéletben is évek óta küzd a sportág tisztaságáért, ennek szellemében nehéz feltételezni bármelyik versenyzőnkről, hogy a folyamatos ellenőrzés mellett tiltott szerhez folyamodna."

A hétszeres világbajnok Hegedűs ugyancsak írásban reagált a közleményre: "A napokban értesített a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalosan arról, hogy a Dunavarsányi Edzőtáborban végzett szúrópróbaszerű doppingvizsgálat nálam pozitív "A" tesztet eredményezett.

Tekintettel arra, hogy hosszú évek óta élsportoló vagyok, mely időszak alatt számtalan doppingvizsgálaton estem át - melyek minden esetben negatív eredménnyel zárultak - a vizsgálat eredményéről megdöbbenve értesültem. Tekintettel arra, hogy semmilyen tiltott szert soha nem használtam, kértem a "B" minta elemzését is, melynek eredménye ismeretében jogi képviselőmmel a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni."

A hétvégi szegedi Világkupára nem is nevezték a 30 éves Hegedűst, aki kétszázon és az ötszázas, vagyis nem olimpiai távú négyesben érte el sikereit. Olimpián eddig még nem szerepelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport Oscart kapott Armstrong és Serena Williams

Egyetlen tavalyi győztes sem tudta megvédeni első helyezését a Laureus- más nevén Sport Oscar-díj… Tovább olvasom