Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Kajak-kenu: két fronton kell helytállnia

Eredményes évet zárt a győri Graboplast VSE kajakosa, Hérics Dávid, akit a Héraklész-gálán is díjaztak. Idén érettségire, s eredményei megismétlésére készül.
Nagyszerű éven van túl a győri Graboplast VSE kajakosa, Hérics Dávid, hiszen 2011-ben 200 méteren világbajnok lett párosban, Tótka Sándorral egy hajóban. A jól összeszokott duó egyhajónyit vert rá a riválisokra, noha akadtak gondjaik, hiszen a pályán nagy volt az oldalszél.

„A világbajnoki cím mellett még mindenképpen a kiváló eredmények közé sorolom a magyar bajnokságon a felnőttek között elért második helyet kétszáz méter párosban. Hogy aztán a jövőben hogyan alakul a kettősünk sorsa, még nem tudni. Én már a felnőttek és az U23-asok között versenyzem, Tótka Sándor viszont még ifista" – kezdte a győri kajakos, aki a napokban négyhetes edzőtáborba utazik Sevillába, ahol a már felnőttek között is jeleskedő Gyertyános Gergellyel próbálja meg, mennyire alkotnának ütőképes egységet.

„Itt sok minden eldől a jövőt illetően. Megmondom őszintén, a tavalyi után idén is szeretnék ott lenni a legjobbak között a nemzetközi mezőnyben. Ennek érdekében keményen dolgozom, az iskola mellett is naponta háromszor van edzésem. A célok motiválnak, s bár kisebb szünetek voltak a felkészülés során, gyakorlatilag a vb-t követő háromhetes pihenő óta újult erővel és kőkeményen dolgozom. Remélem, ennek meglesz ezúttal is az eredménye" – folytatta Tokár Krisztián tanítványa, aki az iskolában is nagy feladat előtt áll: most érettségizik.
A fiatal győri kajakos, Hérics Dávid keményen edz, hogy megismételje tavalyi eredményeit. Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség
A fiatal győri kajakos, Hérics Dávid keményen edz, hogy megismételje tavalyi eredményeit. Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség„A Prohászka-iskolába járok, s az érettségi után szeretném folytatni a tanulmányaimat a testnevelési egyetem testnevelő-edző szakán. Éppen ezért most két fronton is helyt kell állnom, de ez eddig sem okozott gondot" – tette hozzá Hérics Dávid, aki a Nemzeti Sport Intézet (NSI) Héraklész-gáláján a sportágankénti összesítésben a fiúcsapatok között érdemelte ki – Tótka Sándorral – a legjobbnak járó díjat.

Rajta kívül a kajakosoknál még Farkasdi Ramónát is díjazták: az ifjúsági világbajnokságon kajak négyesben 500 méteren ezüstérmes egység kapta a legtöbb szavazatot, s ennek volt tagja Farkasdi Ramóna is, ráadásul a fiatal kajakos hölgy egyesben 1000 méteren, a felnőtt maraton-világbajnokságon párosban klubtársával, Csay Renátával aranyérmes lett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: nem lepték meg az ETO-t

A meccs végére nagy lett a különbség. Tovább olvasom