Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kajak-kenu: győri és óvári sikerek

A budapesti Aquaworldben rendezte meg a Magyar Kajak-kenu Szövetség hagyományos téli ergométeres kupáját.
A budapesti Aquaworldben rendezte meg a Magyar Kajak-kenu Szövetség hagyományos téli ergométeres kupáját, melyen a győri Graboplast VSE versenyzői közül Szomolányi Máté győzött a felnőttek 200 méteres versenyében, az ifjúságiaknál 1000 méteren Kovács Patrik második, Bordács Blanka harmadik helyezést ért el. A klub sárkányhajócsapata az újdonságnak számító medencés versenyben negyedik lett.

Az Aquaworldben megrendezett verseny több szempontból is különleges volt. Valószínűleg a világon először került egy eseménybe a kajakos ergométer- és a medencés sárkányhajóverseny. Az ergométereket egy 25 méteres medence egyik befedett végében állították fel, szimbolizálva, hogy vízi sportról van szó, közben a medence fennmaradó vízfelületén sárkányhajósok küzdöttek egymással. Egy sárkányhajóban két hatfős csapat egymással szemben elhelyezkedve próbálta a másikat „eltolni" a rajt vezényszó elhangzása után. A győri csapat először vett részt ilyen megmérettetésen, s végül a 4. helyezést érte el a 12 résztvevő között.

Ergométerben Szomolányi Máté szerezte az első érmet, ami a legfényesebben csillogott, a felnőttek 200 méteres döntőjében.

„Számítottam rá, hogy ezúttal is nyerek. Úgy érzem, idén a vízen is jól fogok teljesíteni. Nekünk most pont pihenőhetünk volt, de azért természetesen edzésben vagyok, ezen a távon állok rajthoz az olimpiai válogatón egyesben és párosban is" – nyilatkozta a szövetség honlapján (mkksz.hu) a 20 éves versenyző.

Ugyanebben a versenyszámban Fazekas Nándor a B döntőben második helyezést ért el. A felnőttek 1000 méteres versenyében a győri versenyzők a B döntőig jutottak, ahol Németh Balázs első, Fazekas Nándor harmadik, Kovács Attila ötödik helyezést ért el.

Az ifjúsági fiúk 1000 méteres versenyében Kovács Patrik a második, a lányoknál Bordács Blanka a harmadik helyet szerezte meg.
Az Óvári Sárkányok csapata csoportjában mindenkit maga mögé utasított, a döntőben a teljesen profi Römi csapatától kapott csak ki.
A kajak-kenu szakosztály újdonsült edzője és versenyzője, Salga István az 1000 m-es távon a 4. helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakk: ezüstérem hatévesen

A hat éves győrzámolyi Lendvai Olivér nem első versenyén vett részt a hétvégén. Bár második lett, de… Tovább olvasom