Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kajak-kenu: aranyos esztendőt zártak

Az ország legeredményesebb szakosztálya, a Győri Graboplast VSE hétfőn tartotta évzáró ünnepségét.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség teljes vezérkara képviseltette magát tegnap Győrött, ami nem is csoda, hiszen a Graboplast VSE mint a legeredményesebb magyar honi szakosztály tartotta évzáróját.
Kadler Gusztáv szakosztályvezető, egyben az MKKSZ általános alelnöke az idei esztendő értékelésekor elmondta: a tavalyi kisiklás után – amikor másodikok lettek – a Graboplast VSE óriási fölénnyel visszahódította a klubok közötti pontverseny első helyét.

A GVSE versenyzői az idén a különböző korosztályokban 37 bajnoki aranyérmet szereztek. A legnépesebb szakág a sárkányhajósoké, ők most bajnoki címet nem tudtak szerezni, de jövőre tőlük is előrelépést várnak.

A nemzetközi szereplést tekintve Kadler Gusztáv örömmel említette, hogy felnőtt-, valamint utánpótlás-világbajnokságon soha ennyi győri versenyző nem állt rajthoz, mint 2011-ben. A felnőtt sík vízi vb-n hat, a maratoni vb-n tizenegy, az ifiknél hat győri induló volt, de többen képviselték az egyesületet az EORV-n is.

A Győri Graboplast VSE lett a legeredményesebb magyar kajak-kenu szakosztály. Felvételünkön Kammerer Zoltán, Csay Renáta, Takács Kincső és Farkasdi Ramóna. Fotó: H. B. E.
A Győri Graboplast VSE lett a legeredményesebb magyar kajak-kenu szakosztály. Felvételünkön Kammerer Zoltán, Csay Renáta, Takács Kincső és Farkasdi Ramóna. Fotó: H. B. E.


Az eredményeket tekintve is minden dicséretet megérdemelnek a szakosztály versenyzői, akik közül többen a korosztályuknál feljebb is remekeltek.

A felnőtteknél sík vízen Kammerer Zoltán a szegedi világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett, Takács Kincső bronzérmes és hatodik is volt. Lantos Ádám hatodik, Kadler Viktor nyolcadik helyezett hajóban hajtott.

Maratonon Csay Renáta egy számára viszontagságos esztendőben egyesben és párosban is győzni tudott, ráadásul az utóbbiban a szintén győri, ifjúsági korú Farkasdi Ramónával karöltve. Utóbbi az itt bronzérmes Takács Tamarával együtt egyébként is remekelt.

Az idén sík vízen vagy maratonon elért nemzetközi eredményeiért dicséretet érdemel az említetteken kívül: Salga István, Kollár Judit, Nagy Péter, Hérics Dávid, Varga Péter, Szalay Bence, Kauth Kristóf, Czéllai-Vörös Zsófia, Bedőcs Krisztina és Dóczi Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták sztárfocista luxusautóját Párizsban

Ellopták Javier Pastorénak, a Paris Saint-Germain argentin légiósának luxus-sportkocsiját Párizsban. Tovább olvasom