Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kajak-kenu - Továbbra is a győriek a legjobbak

Megtartotta évadzáróját a Graboplast VSE kajak-kenu szakosztálya.
A Győri Ütőegyüttes műsora vezette fel a rendezvényt, majd a város részéről Somogyi Tivadar alpolgármester méltatta az egyesületet. A magyar szövetség részéről pedig Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző dicsérte az egyesületben végzett munkát.

Kadler Gusztáv, a Graboplast VSE elnöke több pontban foglalta össze az idei eredményeket: „Általában ha az ember számvetést végez, végiggondolja azt, mi az, amire esetleg még évek múltán is emlékezik a friss élményekből. Ez alapján szedtem össze, melyek is azok az emlékek az évből, melyek mindenképpen felidézést érdemelnek."

Legfontosabb a család

Bár a kirakatban az élsport van, a sportvezető az elsők között nem ezt említette: „Mindenki számára a család, az otthon a legfontosabb, s mi együtt vagyunk egy nagy család, s közös otthonunk a vízitelep. Tavaly úgy zártam a beszédemet, hogy remélhetőleg hamarosan megújul a környezetünk. A munkálatok elkezdődtek, s remélhetőleg jövő tavaszra elkészül az az épületblokk, melyben helyet kap egy több mint kétszáz négyzetméteres konditerem, kiszolgálóegység, öt új öltöző. Meg kell említenem azt is, hogy ez az egész nem működne a szülők nélkül, akik lelkesek, sokat segítenek, ránk nem mint gyermekmegőrzőre gondolnak."

Idén is bőven volt kit díjazniuk a vezetőknek: a Graboplast VSE ugyanis az ország legeredményesebb egyesülete lett. Fotó: Bertleff AndrásA következő gondolat a környezettudatos nevelés volt: „Mi nem beszélünk a természetvédelemről, teszünk is érte. Minden tavasszal többzsáknyi szemetet gyűjtünk össze a Püspökerdőben, s ezen a jövőben sem változtatunk. Gyerekek, készülhettek az újabb szemétgyűjtési akcióra" – hívta fel a figyelmet Kadler Gusztáv.

Győrié az első EYOF-arany

Az EYOF ugyan nem az idei év eredményei közé tartozik, de az erre való felkészülés is állandó beszédtéma a kajakosok és kenusok körében: „A sportágunk másodszor szerepel az ifjúsági olimpia műsorán, még 2005-ben Lignanóban voltak kajak-kenu versenyek, ahol Péter Kristóf győzni tudott, így tulajdonképpen ő az első győri EYOF-győztes."

Elhangzott az is, hogy 1597 ponttal, nagy fölénnyel ismét a Graboplast VSE lett az ország legeredményesebb szakosztálya: „Nagy szó, hogy ehhez minden szakág, minden korosztály hozzátett. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt bő egy évtizedben kilencedszer miénk ez a büszke cím. Fontos azt is megemlítenem, hogy idén megszereztük a kétszázadik bajnoki aranyérmünket is."

Kellenek a példaképek

Zárógondolatként pedig a nagy egyéniségeket emelte ki az elnök: „Homonnai Luca minden rekordot megdöntött idén korosztályában, illetve ő lett a világ legjobb utánpótlás-versenyzője a sportágban. Csay Renáta tizennyolcadik maraton-világbajnoki aranyával minden idők legeredményesebbje lett a szakágban, a női kenusok – Takács Kincső, Lakatos Zsanett, Balla Virág – gyakorlatilag kibérelik a dobogót, s a világversenyeken is odaérnek az érmes helyekre. Dusev-Janics Natasa és Fazekas-Zur Krisztina ott volt Rióban, utóbbi újból aranyérmes lett, vidéki klubból egyedüliként. Kammerer Zoltán ugyan nem jutott ki sorrendben hatodik olimpiájára, ennek ellenére ő a sportág legnagyobb alakjainak egyike, januárban huszonegyedik szezonját kezdi győriként.

Igazi példakép, akitől csak tanulni lehet. Ami némileg beárnyékolja az évet, az Horváth Bence és Szomolányi Máté eltiltása az olimpiától. Az ügy sajnos még nem zárult le, de remélem, mielőbb pont kerül ennek a végére is" – mondta végezetül Kadler Gusztáv.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Megszerezte első pontját az újonc Bőny

Tovább olvasom