Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Kajak-kenu - Sikerek a jubileumi évben is

A Győri Graboplast VSE a minap tartotta évadzáróját, mely azért volt különösen emlékezetes, mert a kajak-kenu szakosztály idén ötvenesztendős.
Ebből az apropóból kétrészes videofilmen elevenedett meg az elmúlt öt évtized. Kadler Gusztáv szakosztályvezető is felidézte az emlékeket, kezdve a sportág indulásával, kitérve a nagy hazai és nemzetközi eredményekre, a nehézségekre és a közelmúlt sikereire.

Méltatta a kajak-kenusokat Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára, aki szerint Győr mindig is etalon volt, sok helyen próbálták meg lemásolni azt a modellt, ami a kezdetektől ilyen jól működik.

Ötvenheten vehettek át kupákat a kajak-kenus évzárón. Fotó: M. M.
Ötvenheten vehettek át kupákat a kajak-kenus évzárón. Fotó: M. M.


„Ez persze nem olyan könnyű, szinte lehetetlen, ezért is nyerte idén is meg a pontversenyt a győri Graboplast VSE" – fogalmazott a főtitkár.
Ezt követően a klub nevében Vén Lajos, a győri kajak-kenu megalapítója vehette át Radnóti Ákos alpolgármestertől Győr ezüst emlékérmét, majd ezt követte az idén hazai és nemzetközi vizeken legeredményesebben szerepelt sportolók jutalmazása. Volt kit tapsolniuk a jelenlévőknek, hiszen összesen 57-en vehettek át serleget, s kaptak egy kupát a sárkányhajósok is.

Nagy sikert aratott az est folyamán Papp Norbert győri festőművész homokanimációja, mely a kezdetektől napjainkig mutatta be a szakág életét, továbbá fellépett Mózes Anita és a Győri Nemzeti Színház tánckara Pörneczi Attila vezetésével.

Szerencsés baleset

Autóbalesetet szenvedett a klub válogatott kenusa, Nagy Péter, aki kedden Győr mellett, a 82-es főúton karambolozott frontálisan. A sportoló autója összeroncsolódott, de ő nem sérült meg súlyosan, mindkét csuklója megrepedt és az arcán kellett ellátni kisebb sérüléseket. Ahogyan a klubnál mondták: a kenusok védőszentje, Szent Jupát vigyázott rá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Baráti győzelem

Tovább olvasom