Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kajak-kenu - Homonnai Luca példaképpel egy hajóban

Egyszerre két álma is valóra vált Homonnai Lucának a szolnoki válogatón, ahol példaképével, Dusev-Janics Natasával párban evezett és kijutott a világbajnokságra. Előbb azonban még az ifjúsági világbajnokságon bizonyítana.
A Győri Graboplast VSE ifjúsági versenyzője, Homonnai Luca nagyjából másfél hónapja edz együtt klubtársával, Dusev-Janics Natasával. Saját bevallása szerint szinte szárnyakat kapott a háromszoros olimpiai bajnok kajakos mellett.

"Rengeteg pluszenergiát jelent a tréningeken, hogy az egyik példaképemmel készülhetek. Nagy lendületet adott ez a lehetőség, hogy még többet és jobban eddzek. Mentálisan is felkészített az előttünk álló versenyekre.

Szolnokon több nagy név is volt az ellenfelek között, így még nagyobb öröm, hogy kétszáz méteren mi értünk először célba" – fogalmazott Luca, aki a közös munka eredményének tartja, hogy kvalifikálták magukat a milánói világbajnokságra. Ez előtt azonban még egy ifjúsági vb-válogató is várt rá.

"Pár hete dolgoztunk még csak együtt Natasával, amikor ezen sikerült kiharcolnom a kijutást. Már ennek is nagyon örültem, a válogató másnapján azonban szóhoz sem jutottam, amikor Nati felajánlotta, hogy próbáljuk ki magunkat párosban. Hatalmas élmény vele evezni.

Persze az első alkalommal nagyon izgultam, de szerencsére jól összeszoktunk. Nagy előnyt jelentett, hogy egy rutinos versenyzővel lehetek párban. Rengeteget segít nekem, számtalan jó tanácsot kapok tőle" – tette hozzá a még csak tizenhat éves kajakos.

Így örültek a sikernek Dusev-Janics Natasa és Homonnai Luca.
Így örültek a sikernek Dusev-Janics Natasa és Homonnai Luca.


A páros azonban nemcsak a vízitelepen, hanem a hétköznapokban is összekovácsolódott. Egymásnak készítettek frizurát a szolnoki versenyre.

"Régebben láttam egy lilás frizurát a neten, és akkor határoztam el, hogy ilyen extrém színűre festem a hajam. Natinak is megtetszett az ötlet. Bár az árnyalatok változtak, kitartottunk a terv mellett és egymás haját vettük kezelésbe – mesélte nevetve Luca. – Kiderült, hogy sok közös van bennünk. Szívesen járunk együtt vásárolni vagy moziba."

A hétvégén Portugáliában kell helytállnia a győri versenyzőnek, hiszen tegnap elutazott az ifjúsági világbajnokságra.

"Természetesen mindig az aranyérem a legfényesebb, de sok erős ellenfél vár rám, akik szintén az elsőségért fognak küzdeni. Akkor leszek elégedett magammal, ha úgy érzem, száz százalékot nyújtottam" – folytatta lelkesen Luca, aki egyéniben 200 és 500 méteren indul a világversenyen.

A portugál út és a hétfő hajnali hazaérkezés után azonban nem marad sok idő a pihenésre, hiszen újra irány Szolnok, ahol a felnőtt párosra készülnek Dusev-Janics Natasával. Milánóban, a felnőttek között egy ismeretlen mezőny vár a fiatal kajakosra, de ő ott is szeretné a maximumot kihozni magából.

"Mindkét verseny nagyon fontos számomra és izgulok is miattuk. Elsőként azonban saját korosztályom világbajnokságára koncentrálok, hogy utána minden energiámat a párosra összpontosíthassam" – mondta a tehetséges fiatal, aki télen még abban sem volt biztos, hogy az idei versenyszezont Győrben kezdi meg.

"Szerettem volna győri színekben folytatni a pályafutásomat. Szeretem az egyesületet, jól kijövök a vezetőkkel és az edzőkkel is. Nagyon örülök, hogy nem váltottam klubot, hiszen most sorra válnak valóra az álmaim."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmót - Bene Ferenc csak a langyos víztől tart

Bene Ferenccel nemrég egy plusz egy éves megállapodást kötött az NB II-es Gyirmót, ő lett a… Tovább olvasom