Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Junior női kézilabda EB: Franciao. - Magyaro. 17-28

11 góllal vertük a franciákat az első meccsünkön a junior női kézilabda EB-n Szombathelyen. Víg Vivien, a magyar kapus 17 percig nem kapott gólt.


60. perc - Zácsik gólja szépségdíjas. 17-28. Deákit megint kiküldik, ezúttal végleg. A dudaszónál betaláltak a franciák, de mint később kiderült, a gól már időn túl esett. Győzelmünk azért is nagy szó, mert a szakemberek a csoportunkban a franciákat tartották a magyar válogatott legerősebb ellenfelének.

Róth Kálmán: – Úgy gondolom, hogy bemutatkozásnak ez nagyon jó volt, a védekezésünkkel és Víg kapusteljesítményével nagyon elégedett vagyok, bár a csapat valós tudásának csak mintegy ötven százalékát nyújtotta ezen az összecsapáson.

Paul Landure: – Gratulálok a magyaroknak, amennyire ők jól játszottak mi annyira rosszul. A harcosságot nagyon hiányoltam az együttesemből, bár eleve úgy készültünk, hogy nekünk nem a magyarokat, hanem a két másik csapatot kell a csoportmérkőzések során legyőznünk.
Manach kapta a legjobb francia játékosnak járó díjat, a magyarok legjobbjának Víg Vivient választották. A legtöbb gólt a magyar csapatból Kovacsics lőtte, szám szerint hatot.

58. perc - Emberhátrányba kerülnük. A franciák gólt szereznek, aztán Szögit gyomron vágják. Bosszúból Hosszú Boglárka is lő egy gólt. 17-27.

57. perc - Zácsik gólja a felelet a franciák újabb találatára. 16-26.

56. perc - Turcsányi Krisztina a 25. magyar gólt lövi. 15-25.

55. perc - Lépéshibánk után Ringayen szerez gólt. Kisfaludy válaszol. Aztán Manga is eredményes. 15-24.

53. perc - A szélről Manach betalál. 13-23.

52. perc - Francia gól után újra föhetnek a kék mezesek, a blokkon megpattanó labdát is védi a magyar kapus. Deáki gólt szerez, ráadásul egy percen belül kettőt is. 12-23.

50. perc - Deákit sajnos megint kiküldik két percre. Kellett egy kis szerencse is, de a miénk a labda. Kiküldenek egy franciát is a moldáv játékvezetők. Hornyák elindul, hét méterről lő gólt. A szombathelyiek rászámolnak a franciákra: tíz van közte. 11-21.

48. perc - Deáki nagy gólt szerez. 11-19. Manach fölé lő, Kisfaludy meg szép gólt szerez Kovacsics szemfüles passza után. 11-20.

47. perc - Szalai labdát szerez, végigviszi, és meseszép gólt szerez átejtve a francia cserekapust. 11-18.

45. perc - Candoud úgy helyezkedik, hogy nem férünk a Vígről kijövő labdához. A francia átejti a kapusunkat, 11-17.

44. perc - Manach gyors góljával megvan a tizedik francia találat. 10-17.

43. perc - Deáki pontot tesz a góltalanságunk végére: meszsiről dob szép gólt. 9-17.

41. perc - Kovacsicsot lökdösi keresztül a pályán Mendy, így kiállítják. Nem találunk be hosszú percek óta. Nem úgy a franciák, Ringayen a gólszerző. 9-16.

38. perc - Belép Mendy, a magyar támadás végén gólt dobunk. 7-16. Két percre kiállítják Deákit. Laposan kapura lövi Kisfaludy, a francia kapus véd. Aztán Kisfaludyt is kiküldik. Hetesből szerzik a franciák a nyolcadik góljukat. 8-16.

37. perc - Szalai Babett (szintén győri játékos) labdát szerez, szép "kényszerítő" végén belövi a 15. gólunkat. 7-15.

35. perc - Lépéshiba Zácsiknál. Mendy mellé lövi.

34. perc - Szép magyar támadás végén Hornyák eredményes. 6-14. Rosszul ér földet egy magyar szabálytalanság után Lausonne lennmarad. Lövését fogja Víg, de hetes lőhetnek a kék mezes franciák: Manach a jobb felsőbe lő. 7-14.

33. perc - Candoud ejt a kapunkba. 6-13.

32. perc - Víg tolja ki a hosszú oldalra tartó lövést. A támadásunk végén hetest kapunk, Kovacsics belövi negyedik gólját, ami csapatunknak már a 13. találata. 5-13.

31. perc - A hosszúra nyúlt szünet után mi kezdjük a játékot. Kovacsics lövése rossz.

A félidőben rendezik az ünnepélyes megnyitóját az Európa-bajnokságnak. Szombathely és a Magyar Kézilabda Szövetség képviselői köszöntik a résztvevőket. Ünnepélyes keretek között behozzák a résztvevő 16 csapat zászlóit is. 

Franciaország - Magyarország 5-12 a félidőben.

30. perc - Kapufára dobjuk a labdát, a francia ellentámadásra már nincs idő. Hét gól az előnyünk a féldiőben.

29. perc - Lefordulunk, csodás támadás végén Kisfaludy lő gólt középről. A franciák azonnal válaszolnak. 5-12.

28. perc - Mi támadhatunk az időkérés után. A labdát elvesztíjük, Víg zivvert fog megint, aztán Szalayt elütik. Két perc, hetes: Kovacsics értékesti. 4-11. 

26. perc - Kovacsics tökéletes gólja után már hét góllal megyünk. Sajnos nem sokáig, válaszolnak a franciák. 4-10. Időt kérünk.

24. perc - Lépéshiba nálunk. Tanácstalanság az ellenfélnél. Blokkolunk is. Passzívból lőnek, a kapufa is segít Vígnek. Az indításból egyből gólt lőhetett volna Kisfaludy Anett, aztán fél perccel később akcióból mégis betalál a győri játékos. 3-9. 

23. perc - Meddő és hosszú francia támadás végén Preud'homme lő, Víg védi a lapos lövést. Hibázunk támadásban, ismét a franciák támadhatnak. A kapufa velünk van, a kipattanót rálövik, Víg megfogja, de hetest lőhetnek a franciák. A büntető ezúttal a kapuban köt ki. 3-8.

20. perc - Víg megint véd, a magyar támadás végén Hornyák talpról talál a hálóba. 2-8.

19. perc - Hornyák szép gólt lő. 2-7.

18. perc - Itt az első francia gól, sőt a második is. 2-6.

17. perc - Tamás Krisztina eredményes a szélről. 0-6.

15. perc - Két percre emberelőnybe kerülünk egy lerántás után. Zácsik cselez és gólt lő: 0-5. Közben újabb franciát küldenek ki.

14. perc - Víg védése után magyar gól. 0-4.

11. perc - Időt kérnek a franciák. Kis szünet után elpuskázzuk a támadást. Hornyák besárgul, Víg véd, aztán rosszul indít, de utána megint véd. Zácsik lövése mellé száll.

10. perc - Vígnek hetesből sem lehet gólt dobni. Ezt is védi. Deáki lövése mellé megy.

8. perc: Vígnek nem lehet gólt dobni. De lehet, hogy ezt már mondtuk. Aztán újabb védés magyar kapustól. Kovacsics pedig belövi a harmadik magyar gólt (és kap egy nagyot, de szerencsére hamar újra harcar kész). 0-3.

6. perc - Vígnek nem lehet gólt dobni. És még a kapufa is nekünk segít.

5. perc - Hornyák Dóra betalál, két góllal vezetünk. 0-2.

4. perc - Víg kétszer véd nagyot.

3. perc - Hornyák lövését védi a francia kapus.

2. perc - Deáki góljával vezetünk. 0-1.

1. perc - Víg védi a franciák lövését. Másfél perces francia támadás után hetest kapnak, de Víg ezt is védi.

nmgr

Elkezdődött a Junior női kézilabda EB. Győrben pénteken három mérkőzést rendeztek. Képeink a Hollandia-Svédország mérkőzésen készültek. Fotók: H. Baranyai Edina

Fotók a Norvégia - Spanyolország mérkőzésről. Fotók: H. Baranyai Edina
Képek a Hollandia-Svédország mérkőzésről. Fotók: H. Baranyai EdinaKorábban:

Pénteken 18.15 órakor Franciaország ellen kezdi meg szereplését a junior női válogatott az Európa-bajnokságon. Róth Kálmán együttese a csoportkörben Szombathelyen lép pályára. A győri szakember az első négy közé várja együttesét, bár mint mondta, ennyire előre egyelőre nem tekint.

˝Úgy fogalmaztam a lányoknak, hogy nem kell számolgatni, lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre haladjunk előre. Kezdésként a franciák elleni meccsen kell túl lennünk. Bevallom, el tudtam volna képzelni könnyebb ellenfelet is a nyitófordulóban, de ez van, ezt a csatát kell sikeresen megvívnunk. Úgy gondolom, a felkészülés jól sikerült, hiszen mindent elvégeztünk, amit szerettünk volna, bár az kétségtelen tény, a munka eredményességére majd a mérkőzések adnak választ˝ – fogalmazott Róth Kálmán, aki szerint fontos tényező, hogy az átigazolási mizériája miatt először hat hónapra eltiltott Zácsik Szandra büntetését végül eltörölte az európai szövetség, így az átlövő mégis ott lehet az Európa-bajnokságon.


 
Álló sor: Horváth Bernadett, Szögi Tímea, Szalai Babett, Hornyák Dóra, Deáki Dóra, Planéta Szimonetta (ő csak besegített a felkészülés során), Drávai Gyöngyi, Léránt Vivien, Kisfaludy Anett. Középső sor: Hosszu Boglárka, Hajduch Csenge (ő kikerült a 16-os keretből), Kovacsics Anikó, Turcsányi Krisztina, Tamás Krisztina, Dajka Bettina. Alsó sor: Víg Vivien, Janurik Kinga. Nem szerepel a fotón Zácsik Szandra. A kis fotón Róth Kálmán.


˝Nyilván ez azzal járt együtt, hogy valakinek ki kellett maradnia azok közül, akik eddig végigcsinálták a felkészülést. Nehéz döntés volt, biztos okozott némi zavart a fejekben, de úgy gondolom, értelmes lányokkal dolgozom együtt, s mindenki megérti, itt most a válogatott érdekéről van szó. Zácsik már a felnőtt válogatottsághoz is nagyon közel van, így aligha van olyan edző a világon, aki ne számítana egy ilyen képességű játékosra. Hajduch Csenge lett végül a kimaradó, de tartalékként azért számítok rá˝ – folytatta a kapitány, aki szerint a csoportban egyértelműen a franciák a legnagyobb ellenfelek. A magyar ágon a spanyol–norvég–szlovén hármasból kerülhet majd ki az ellenfél a középdöntőben. A szakember szerint előbbi kettő a legesélyesebb a továbbjutásra.


A magyar keret

Kapusok: Víg Vivien, Janurik Kinga. Mezőnyjátékosok: Tamás Krisztina, Hosszu Boglárka, Hornyák Dóra, Léránt Vivien, Kovacsics Anikó, Dajka Bettina, Szögi Tímea, Horváth Bernadett, Kisfaludy Anett, Zácsik Szandra, Deáki Dóra, Drávai Gyöngyi, Turcsányi Krisztina, Szalai Babett.


Szabó Gábor

Olvasóink írták

 • 3. lali84 2009. augusztus 15. 09:09
  „kapus poszton se leszünk gyengék:-))))
  nem kis tejesitmény volt gratulálok”
 • 2. Bálintos 2009. augusztus 15. 07:49
  „Nagyon szép volt LÁNYOK!!Csak bírjátok végig!”
 • 1. Jazz8 2009. augusztus 14. 20:14
  „Szép volt :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz magyar vb-arany?

Atlétika - Egy érem és egy döntős helyezés elérése a célja a 11 fős magyar válogatottnak a szombaton… Tovább olvasom