Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Junior-aranyérem az EB-n

Remekül szerepeltek a győrzámolyi kendósok az Európa-bajnokságon. Rengeteg éremmel tértek haza.

Remekül szerepeltek a győrzámolyi kendósok az Európa-bajnokságon. A magyar válogatott tagjaiként arany-, ezüst- és bronzérmekkel gazdagodtak a szigetköziek.

Svájcban rendezték meg a 20. kendo Európa-bajnokságot. A győrzámolyi Szigetközi Junior Kendo Klub ezúttal is a magyar válogatott gerincét adta, hiszen a tíz versenyzőből nyolc a szigetközi egyesület tagja.
A nőknél Király Barbara és Kovács Kinga, a férfiaknál Dubi Sándor, Dubi Attila, Király Norbert és Erdélyi Gábor, míg junioroknál Babos Gábor vehetett részt az EB-én.

A háromnapos verseny első napján a győrzámolyiak megalapozták a jó hangulatot, hiszen Babos Gábor a tavalyi bronzérmet fantasztikus vívással aranyra cserélte. A 17 éves fiatalember utolsó juniorversenyén egyszerűen verhetetlennek bizonyult.

Ugyancsak kitűnően vívtak a hölgyek is. Igaz, ezúttal a magyarok nem bírtak a tavaly maguk mögé utasított németekkel és a második helyen végeztek, de a megfiatalított magyar csapat kitűnően helytállt. Mind Kovács Kinga, mind Király Barbara remekül vívott, és megérdemelten léphettek a képzeletbeli dobogó második fokára.

A következő napok már kevésbé voltak sikeresek. A magyar férfiak az egyre kiegyensúlyozottabb mezőnyben mind egyéniben, mind csapatban elvéreztek. A győzelmet a spanyolok szerezték meg a franciák és németek előtt.

Jobban szerepeltek a nők egyéniben. Sajnos a háromszoros
Európa-bajnok Király Barbarának ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel – Kovács Kingával egyetemben –, de figyelemmel arra, hogy a női mezőny már évek óta feni a fogát a magyar bajnoknőre, nem csoda a botlás – már amennyiben a bronzérem annak tekintendő. Annál sikeresebb Kovács Kinga szereplése, aki élete első komoly nemzetközi versenyén mind egyéniben, mind csapatban kitűnően teljesített.
Komoly erkölcsi sikere a győrzámolyi klubnak, hogy edző-versenyzőjük, Erdélyi Gábor, a magyar férfiválogatott csapatkapitánya a versenyt követően sikeres ötdanos vizsgát tett.

Sikerek a Duna-kupán is

A Soproni Kendo Klub ötfős csapata (Hargitai Gábor, Lakihegyi Detre, Mészáros Gábor, Polacsek Zoltán és Szakácsi János) a közelmúltban a Bécsben megrendezett nemzetközi Duna-kupa csapatversenyen az első nyolc között végzett.

A viadalon hat ország 27 csapata – köztük hét magyar – mérte össze erejét. Az első helyezettnek kijáró kupát a Szigetközi Junior Kendo Klub szerezte meg. A soproniak eredményének külön érdekessége, hogy mindössze egy éve kezdődött kendooktatás és -edzés a hűség városá-
ban.

A jelenleg 18 regisztrált tagot számláló Soproni Kendo Klub az Euro Elzett Ipari Udvarban (Csengeri u. 30–32.) edz, ahova minden érdeklődőt várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban az utánpótláselit

Csütörtötöktől vasárnapig rendezik a soproni sportcentrumban a női Országos Junior Bajnokság nyolcas… Tovább olvasom