Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Júliusban megkezdődhet az ETO-stadion átépítése

Július végén elkezdődhet az ETO-stadion átépítésének első üteme. Az értéke 3,4 milliárd forint lesz, ennek keretében megújul a keleti oldali lelátó és a főépület.

Ha minden igaz, hosszas előkészületek után július végén elkezdődhet a győri ETO-stadion átépítése. Ezt az információt megerősítette Kovács Péter, a Quaestor rt. projektvezetője.

„ Az érdekeltekkel aláírtuk a szerződéseket a stadion átépítéséről. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériummal április végén kötöttük meg a megállapodást és abban az áll, hogy három hónapon belül el kell kezdeni az első ütem munkálatait. Ez a keleti oldallelátó lebontását és átépítését, valamint az úgynevezett fejépület átalakítását foglalja magában. Vélhetően a jövő héten megtörténik a kivitelező kiválasztása, az építkezés kezdetének legkésőbbi időpontja pedig július vége."
A tervek szerint az első ütemben a több mint 8000 férőhelyes, új vizesblokkokkal, büfékkel felszerelt fedett lelátó, a VIP-szektor, az üvegfalú, zárt, külön konyhával rendelkező VIP-páholyok készülnek el.

A lelátó beléptető- és térfigyelő rendszerét a GYISM adományaként szerelhetik fel. Az átalakítandó főépületben európai színvonalú öltözőket, új torna- és konditermet alakítanak ki, megújul a medencetér. Emeletráépítéssel egy százfős sportkollégiumot hoznak létre, amelyben az ETO tehetséges, fiatal futballistái kapnak helyet.

„ A kivitelezést igyekszünk úgy megszervezni, hogy az a csapatok szereplését, illetve a szurkolókat a legkevésbé se zavarja. A tervek szerint a centerpályát fűthetővé tesszük, napjainkban viszont már olyan technológiák vannak, amelyek révén néhány nap alatt végrehajtható az átalakítás. Az első ütem munkáit 2005 tavaszára kell befejeznie a kivitelezőnek, ám a többi ütem kezdetét ez nem befolyásolja. A nyugati oldalon olyan sport- és szabadidőközpontot szeretnénk kialakítani, amelynek csak egy kis része lenne a bevásárlóközpont."

A projektvezető tájékoztatása szerint az első ütem költsége 3,4 milliárd forint, az egész beruházásé pedig 11,8 milliárd. A tervek szerint a modern, európai színvonalú stadion átadási határideje: 2006. június 30.
Győrött abban bíznak, a régóta tartó előkészítés, a felújítási munkálatok elkezdésének ígérete után ebben a hónapban valóban megkezdődik az ETO-stadion átépítése.


Kapcsolódó cikkek >>

Megvalósul a tízéves álom (2002-03-15) >>
A program leállt, a stadion épül (2002-07-05) >>
Győr nem mondott le a stadionfelújításról (2002-12-16) >>
Lesz pénz a stadionra (2002-07-18) >>
Megerősítik a stadion tribünjeit (2004-05-13) >>
Megkezdődhet a stadionépítés (2004-07-07) >>
Milliárdok az ETO-stadionra (2002-07-29) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Péter a Viking Stavangerben

A Norvégiában légióskodó Kovács Péter a listavezető Tromsö együtteséből a Viking Stavangerhez… Tovább olvasom