Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Jubiláló Fertődi aranycsapat

A futballcsapat legnagyobb sikereit, valamint az együttes felejthetetlen edzőjének születésnapját ünnepelték a napokban Fertődön.

A fertődi önkormányzat vezetői és néhány volt labdarúgó fejében fogalmazódott meg, hogy méltóképpen kellene megünnepelni a patinás klub történetének eddigi (s talán soha vissza nem térő) legnagyobb sikerét, valamint a nagy népszerűségnek örvendő, köztiszteletben álló sikerkovács, Fehérvári Alfréd 80. születésnapját.

A gondolatokat tettek követték, nagy létszámú, a labdarúgást ízig-vérig szerető szurkolók családtagjaikkal együtt lepték el hétvégén az Esterházy-kastély szomszédságában lévő focipályát. A nagy várakozás a régmúlt nagyjainak, az 1965-ben megyei I. osztályú bajnokságot, valamint az NB III-asként NB II-es osztályozóig jutott, Fehérvári Alfréd vezette aranycsapatnak szólt. Egész napos program várta a labdarúgás szerelmeseit. A főbejáratnál megható látvány fogadta a szurkolókat. Itt készült el Grubits János fafaragóművész látványos kopjafája, melyet az egyesület elhunyt vezetőinek és játékosainak emlékére állíttatott a klub elnöksége. Mint Köő Tibor, a fertődiek elnöke elmondta, régi vágyuk volt, hogy méltó emléket állítsanak az elhunytak tiszteletére. Az elnök ezúton szeretné megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tapasztalt a sportbarátok részéről.

Az összefogás eredményei egyébként már kör vonalazódnak, hiszen a maiak vezetik a megyei II. osztály tabelláját. Négy csapat részvételével serdülőtornát is rendeztek, amit a jövőben minden évben megismételnek. Az elsőséget Fertőszentmiklós fiataljai szerezték meg a Petőháza, a Fertőd és a Kópháza előtt.

Az egész napos program talán legszebb és legmeghatóbb pillanata az volt, amikor az oly sok szép emléket őrző klubszobában a feleségek társaságában lévő „aranyfiúk" felállva, vastaps közepette köszöntötték 80. születésnapján a megye talán legnépszerűbb trénerét, a sokszoros magyar B válogatott Fehérvári Alfrédot. A köszöntők sorából nem maradt ki a megyei sportigazgatóság és a megyei labdarúgó-szövetség sem. A sportvezetők díszes, 52 centiméter magas trófeával ajándékozták meg a Fehérvári-legénységet.

Végül az aranycsapat névsora, vezetőikkel együtt: Anghelyi Miklós, Kertész Árpád, Szalay Ernő, Szováti László, Molnár Károly (a Haladás és a Savaria volt edzője), Megyeri Jenő, Marton Dénes, Nagy Zoltán, Jakab János, Szeidl Sándor, Farkas István, Turi Lajos, Szédely Gábor, Anghelyi Mihály, Balog Imre, Köő József, Horváth Ernő elnök, Szántó Jenő szakosztályvezető, Fekete Sándor intéző, Turi József szertáros.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pikáns csata várható

A Borsodi Liga őszi utolsó fordulóján aA Győri ETO FC vendége a mostanában remek formában futballozó Diósgyőr lesz. Fontos találkozó előtt áll a Rába-parti alakulat, hiszen ha nem sikerül megszereznie a győzelemért járó három pontot, leszakadhat az élmezőnytől. Tovább olvasom