Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Józsinak újabb kihívás kellett

Három év után távozik a Rába partjáról Józsi György. A játékos szerint eredményes időszakot töltött el a zöld-fehéreknél, hiszen a csapattal kétszer is bronzérmes lett.

Sokáig kérdés volt, vajon marad vagy távozik Győrből Józsi György, az ETO FC középpályása.

Az irányító három évvel ezelőtt érkezett a Rába partjára, szerződését fél évvel korábban már szerette volna meghosszabbítani a győri klubvezetés. Nem sikerült egyezségre jutni, ahogy most a bajnokság végén sem. Úgy tudni, az ETO hosszú távon számolt volna a labdarúgóval, aki csak egy évet akart vállalni. Amikor aztán már a klub is beleegyezett a rövidebb terminusba, Józsi már nem akart maradni.

– Kicsit úgy fest, bármilyen ajánlat került ön elé, eldöntötte, hogy távozik – fordultunk a váltás mellett határozó futballistához.

– Nehogy azt gondolja. Fél évvel ezelőtt már egyszer leültünk a győri vezetőkkel, hogy beszéljünk a folytatásról. Ahogy nekem is, a klubnak is voltak elképzelései, amelyek nem egyeztek egymással. Úgy álltunk fel az asztaltól, hogy megvárjuk a következő fél évet, s utána ismét beszélünk. Sok minden került újra a mérleg egyik és másik serpenyőjébe is, végül több minden szólt a távozás mellett, így ha nehezen is, de a váltás mellett döntöttem.

– Nem lehet elégedetlen a győri évekkel.

– Nem is vagyok az. Bár szerencsére több volt a dicséret, kaptam kritikát is. Sokan nem tudták, milyen feladatokkal küldtek pályára. Irányítóként nekem kellett összefognom a csapatot, s volt, hogy ennek megoldása nem tűnt annyira látványosnak. Úgy érzem, fontos láncszeme, meghatározó játékosa lettem az ETO-nak. Kétszer harmadikak lettünk, s kupadöntőben is szerepelhettem.

– Ha csupán egy meccset kellene kiemelnie, melyik lenne az?

– Egyértelműen a zalaegerszegi hét-kettes győzelem.
Óriási meccs volt, számomra, zalaegerszegi származásomra tekintettel, különös pikantériával.

– Miért épp a Ferencvárosban folytatja?

– Hiába szerepelt nemrég a másodosztályban az együttes, tény, hogy a Fradi Magyarország legnépszerűbb csapata. Mindig rangot jelent ebben a klubban futballozni. Emellett óriási kihívás is, hiszen jó teljesítményt kell nyújtani, hogy elfogadjon a szurkolótábor is.

– Hogyan fogadták a távozását, s mit gondol, mire lesz képes ön nélkül az ETO?

– Érdekes, annak, amikor Zalaegerszegről jöttem Győrbe, nagyobb volt a visszhangja. A győri csapatot pedig nem kell félteni. Nem az egyéni képességekben van az ereje. Mint rendszer működik jól az együttes, amely, ha megfelelően pótolják a távozókat, ugyanolyan eredményes lehet. S mivel senki sem pótolhatatlan, én sem fogok hiányozni.

Olvasóink írták

  • 1. accelerator 2010. június 14. 23:54
    „Megtanulta a fiú egy kézzel enni a szendvicset. Jöhet a következő lépés.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekard-pálya: az ítélőtábla dönt

Újabb fordulópontjához érkezett a kisbácsai volt Rekard-pálya ügye. A régóta vajúdó jogvita talán… Tovább olvasom