Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Jótékonykodó megyei játékvezetők

A megyei játékvezetői bizottság győri albizottsága vasárnap rendezett I. Karácsonyi Jótékonysági Foci névre keresztelt labdarúgótornát, melyen nyolc, játékvezetőkből álló csapat, valamint a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanáraiból és diák- jaiból összeállított együttes mérte össze az erejét.


A torna bevételét a játékvezetők a Radó-iskola „Süss fel Nap" Alapítványa részére ajánlották fel. A pénz mellé a hétvégi játékvezetői évzárón tovább gyűjtenek, a teljes összeget pedig az alapítvány december 10-i rendezvényén adják majd át.

Ezenkívül Bognár Tamás, BL-döntőt és Európa-bajnokságot is megjárt FIFA-játékvezető ajánlotta fel jótékonysági célra azt a mezt, amelyben a tavalyi EB egyik mérkőzésén a Kassai-team tagjaként szerepet kapott, és amit Kassai Viktor mellett a többi négy, EB-t megjárt kollégája is dedikált. A mez értékesítéséből befolyó összeg szintén az alapítványt – és ezáltal a rászoruló gyermekeket – fogja gazdagítani.

A tornát az országos játékvezetők csapata nyerte, megelőzve az előkészítő, illetve az utánpótláscsoport tagjaiból összeállított gárdát. A gólkirály Móri Tamás (országos keret), a legjobb játékos Bokor Péter (előkészítő csoport) lett. A legjobb kapusnak Hegedűs Kolos (Radó-iskola) bizonyult.

Bognár Tamás BL-döntőt és Európa-bajnokságot is megjárt meze.
Bognár Tamás BL-döntőt és Európa-bajnokságot is megjárt meze.

„A torna szervezése közben született az ötlet, hogy a rendezvényt valamiféle jótékonysági céllal kössük össze. Ebben remek partnerre találtunk a Radó-iskola vezetésében és a tanári karában. Biztos vagyok benne, hogy a felajánlott összeg a legjobb helyre kerül és a legnemesebb célt fogja szolgálni" – mondta dr. Kovács Péter, a megyei játékvezetői bizottság elnöke, aki szerint a közösség építése a játékvezetők megtartásának célját is szolgálja, emellett fontos feladat az újoncok toborzása is. December 10-én kezdődik egy alapfokú játékvezetői tanfolyam. Információ a jvtoborzasgyor@gmail.com e-mail címen kérhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerték évtizedes munkáját

˝Győrújbarátért˝ kitüntető címet adományoztak Bordásné Horváth Marianna részére. Tovább olvasom