Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Jön a szurkolói kártya: soha többet nem maradnak le a nézők az ETO-Fradi első perceiről?

Aki nem váltotta ki a kötelező szurkolói kártyáját, iparkodjon, mert szeptember 15-e után már nem ingyenes, így csak pénzért teheti meg ezt.
Finom sör mellett igen jó kis kocsmai beszélgetés tárgya lehet, hogy a magyar futballnak valóban szurkolói kártyákra van-e elsősorban szüksége?

Nos, a frappáns válaszokat most Olvasóink képzeletére és humorérzékére bízzuk, de ettől függetlenül a tény az tény marad: szeptember 15-e után kizárólag csak szurkolói kártyák felmutatásával látogathatók a legmagasabb osztály összecsapásai. (Utóbbi mondat egyébként nem teljesen igaz, de a részletekről a cikk végén minden kiderül.)

A szurkolói kártya előjátéka emlékezetes maradt az ETO-Fradi rangadón

Az augusztus közepén rendezett ETO-Fradi rangadó két dolog miatt maradt emlékezetes: egyrészt a fővárosi zöld-fehérek egyetlen épkézláb támadásából nyertes gól született, másrészt rengetegen csak 20-30 perces késéssel jutottak be a stadionba.


A felvétel az augusztusi ETO-Fradi rangadón készült, rengetegen csak 20-30 perc után kezdhették el nézni a meccset - fotó: Bánkúti Sándor (Bors)
A felvétel az augusztusi ETO-Fradi rangadón készült, rengetegen csak 20-30 perc után kezdhették el nézni a meccset - fotó: Bánkúti Sándor (Bors)


Ennek oka már köthető a szurkolói kártyák bevezetésének előjátékához: Magyarországon ugyanis bő másfél éve csak az látogathat ki a sporttörvény értelmében az NB I-es, a Magyar Kupa és a felnőtt válogatott mérkőzésekre, aki személyazonosságát igazolja.

Ezt a rendszert váltja fel szeptember közepétől a szurkolói kártya, mely az MLSZ tájékoztatása szerint a jegyvásárlási folyamat megkönnyítését és felgyorsítását, illetve a szurkolók és a csapatok közötti szorosabb kapcsolattartást is elő fogja segíteni.

Szerdátől átvehetik kártyájukat az ETO Shopban az eddig regisztrált győri szurkolók

Az ETO FC-től kapott információk szerint eddig 1500 győri zöld-fehér szurkoló adta meg adatait a kártya elkészítéséhez - a kétharmaduk az interneten tette meg a szükséges regisztrációt -; ők szerdától át is vehetik kártyájukat az ETO Shopban.

Aki mostanáig elmulasztotta mindezt, iparkodjon, mert szeptember 15-e után fizetőssé válik a szurkolói kártya: az ETO-nál ez 500 forintba kerül majd, míg egyes kluboknál - például a Fradinál - több pénzbe, 1000 forintba.

Az ETO csütörtök estig biztosít online felületet a regisztrációhoz – apró zárójeles megjegyzés, ami mindent elmond a magyar labdarúgásról: az MLSZ-nek hivatalos weblapján még mindig nem sikerült összehoznia azt az űrlapot, ahol a szurkolók kérhetik a kártyájukat -, péntektől hétfőig pedig személyesen az ETO Shopban.

Végezetül, nézzük, kiknek nem kell egyelőre kiváltaniuk a szurkolói kártyát az MLSZ szerint: a bérleteseknek, a külföldi szurkolóknak, a 14 év alatti gyermekeknek, valamint a hivatalos személyeknek (edzők, ellenőrök, játékos-megfigyelők, újságírók).

Igaz, az idegenbeli és a válogatott mérkőzésekhez a bérlettel rendelkező szurkolóknak is ki kell váltaniuk a klubkártyát, a hivatalos személyek MLSZ-kártyát kapnak, míg az ETO FC felhívja a figyelmet: Győrben a 14 éven aluliaknak is ki kell váltani a kártyát.

Hogy vizsgázik élesben a rendszer?

Egy biztos: a rendszer pár napon belül debütál – Győrben csak szeptember végén, mivel Horváth Ferenc csapata ekkor játssza következő hazai mérkőzését –, s kiderül, hogyan vizsgázik.


Nem szurkol egyik magyar csapatnak sem? Önnek találták ki a futballkártyát!


A klubkártya mellett van lehetőség a futballkártya kiváltására is. Ezt a kártyát a klubhoz nem kötődő szurkolók számára találták ki. Ennek kiváltása szeptember 15-e után is ingyenes marad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schumachert hazaengedték a kórházból

Michael Schumacher kedden elhagyta a kórházat, rehabilitációs kezelése otthonában folytatódik. Tovább olvasom