Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Jön a sportstratégia

Sportfórumot tartottak Győrött a szakszövetségi vezetőknek. Füleky András államtitkár elismerő okleveleket adott át.
„ 2004 kivételesen jelentős éve hazánkban a sportéletnek, hiszen augusztusban olimpia, majd azt követően paralimpia lesz, márciusban életbe lépett az új sporttörvény, ehhez szorosan kapcsolódva sorban jelennek meg a rendeletek és határozatok, az év második felében pedig egy új sportstratégia kerül nyilvánosságra" – Füleky András, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára ezekkel a szavakkal nyitotta meg azt a sportfórumot, amit Győrött, a megyei sportigazgatóság klubhelyiségében a megyei szakszövetségi vezetők részvételével rendeztek.

Igyekezett hangsúlyozni, hogy a törvény életbe lépésével a sport irányítása egységes rendszerben, helyettes államtitkárság hatáskörében történik. Új elem, hogy a fogyatékosok sportja beépült az államtitkársági tevékenységbe, az egységes sportrendszerbe.

Újdonságnak számít a Nemzet Sportolója cím és kitüntetés megszületése, amelyet május 6-án 12 arra legérdemesebb 60 éven felüli sportembernek adnak át, akik júniustól már kapják is a havi 500.000 forintos juttatást. Várják a javaslatokat, amelyeket nem csupán egyesületektől, intézményektől, hanem magánszemélyektől is szívesen vesznek.
Mindeközben a törvény megtartja az olimpiai járadék rendszerét is.
A győri sportfórum végén Füleky András a minisztérium elismerő oklevelét adta át Molnár Z. Csabánénak, a megyei szabadidősport-szövetség elnökének, Kószás Bélának, a megyei asztalitenisz-szövetség főtitkárának és Márkus Istvánnak, a megyei vitorlásszövetség elnökének. Ezt követően Kovács István sportigazgató emlékplakettet adott át a 70. évét betöltő Farnady Ernőnek, a városi és megyei röplabdasport aktív vezetőjének, élharcosának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focipályán át a kifutóra

A győri Szabó Döníz lett Magyarország legszebb szurkolója az egyik országos napilap szavazásán. Az… Tovább olvasom