Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jól sikerült az előadás

Matovic Fordot ügyesen becsapva szép kosárral kezdte a találkozót, ám találatára látványos tempóval felelt Whalen.

Horváth Zsuzsa triplája adott lökést a hazaiaknak, akiknek kezdetben védekezésben leginkább az irányító Whalen kikapcsolása jelentett gondot. Mivel a többieket sikerült „féken tartani", 9–4-re ellépett riválisától a Sopron. A negyed közepe viszont a vendégeké volt. A hajrában Honti villanásaival visszaszerezte a vezetést a Sopron, ám Batkovic kiegyenlített.

A második szakaszban a hazaiaknak gondot jelentett a védőpalánk alatt a lepattanók megszerzése, ám Branzova révén egy újabb triplával tartani tudták a lépést ellenfelükkel. A negyed közepe Károlyi Andreáról szólt, három támadás végén 8 pontot szerzett a bedobó, két akciót triplával fejezett be, s ezek közé csúsztatott be egy gyors akció végén egy duplát. Parádés sorozatával el is húzott ellenfelétől az ekkor szervezetten védekező és ellenfelét kiszorított helyzetekből távoli dobásokra kényszerítő soproni csapat, amelyet ebben az időszakban Honti Kata irányított. A végén két perc alatt fordított a Jekatyerinburg, amely a félidő végén Sauret betörés után szerzett kosarával négy pont előnyt szerzett a szünetre.

A második félidőt zónával kezdte a Sopron és ezzel meg is zavarta az orosz csapatot. Támadásban viszont siettette a játékot az MKB, a nagy rohanásban több hiba, eladott labda csúszott. A második félidőre feljavult Matovic révén sikerült egyenlítenie a Sopronnak, ám ezt követően megtalálta a zóna ellenfelét a „Jeka". Előbb Sauret, aztán Barnes dobott triplát, ám mielőtt nagyobb nagy lett volna a baj, megtette ugyanezt a másik oldalon Branzova is. Távoli találata óriási lökést adott a Sopronnak, Horváth Zsuzsa két remekbe szabott találatával fordított az MKB, arénahangulat lett úrrá az arénában. Túl sokáig nem vezetett az MKB, mert Batkovic új erőre kapott a túloldalon. Szerencsére ennek a szakasz vége a soproniaké volt. A zárószakaszban újra Branzova lépett elő főszereplővé, előbb egy duplát dobott, majd remekül hozta helyzetbe Matovicot.

Újra megugrott a Sopron, a hátrányban lévő és így a játékot siettető Jekatyerinburg pedig ekkor hibát hibára halmozott támadásban. Fokozatosan nőtt a különbség, bő két perccel a vége előtt 10 ponttal vezetett a Sopron, ám az oroszok egész pályás letámadásra jöttek ki. Ez nagyon meglepte a hazaiakat, akik többször is eladták a labdát. Az utolsó fél perc játékidő közel negyed óráig tartott, a vendégek azonnal szabálytalankodtak, hogy ne menjen az óra. A büntetőket Németh és Honti aránylag jó százalékkal értékesítette, így a vége tíz pont előny lett óriási csatában egy remek ellenféllel szemben, és vezet a két győzelemig tartó párharcban.

Székely Norbert:
– Ezért és így érdemes kosárlabdát „csinálni". Ez a mérkőzés olyan volt, mint egy színházi előadás, amire aránylag hosszú ideig készülhettünk. Az előadás jól sikerült, remek közönség előtt arattunk szép diadalt.

Milan Veverka:
– Nagyszerű mérkőzés volt. Amikor pár ponttal elhúztunk, eladtunk néhány labdát és kiestünk a ritmusunkból, s a koncentráltan játszó Sopron fordított. A hajrában sokat kapkodtunk és hibáztunk, a végén pedig a soproniak jól dobták a büntetőket, így nyerni tudtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cannavaro zsebelte be az olasz Futball Oscart is

Fabio Cannavaro újabb elismerést zsebelt be. A világbajnok olasz válogatott és a Real Madrid védője… Tovább olvasom