Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Jól működik a játékosbank

A bajnokságban eddig remekül szerepel a Győri ETO FC úgynevezett „árnyékcsapata”.

Az együttesből már többen is bemutatkozhattak a felnőttek között, az Arany Ászok Ligában.

A labdarúgóliga elnöksége még az év elején döntött arról, hogy megszűnik a juniorbajnokság, helyette pedig elindítja a ligabajnokságot. Az induló csapatok keretét az első csapatokban számításba vett, de játéklehetőséghez nem jutó, valamint a tizenhatodik életévüket betöltő ifjúsági labdarúgók adhatják.

Több élvonalbeli együttessel ellentétben Győrben nem az első csapatból kimaradt játékosokra építik a ligabajnokságban szereplő gárdát. Az ETO-nál egy játékosbank létrehozása volt a cél, elsősorban saját részre, valamint a város, a megye alacsonyabb osztályú együttesei számára is. Az „árnyékcsapat" futballistái még nem felnőtt labdarúgók, de már nem is ifjúsági korosztályú játékosok.

A csapatnál évente minimálisan egy-egy meghatározó – Priskin Tamás kaliberű – játékost szeretnének kinevelni. A gárda kialakulásával a fiatal reménységeket sem egyből az NB I-es kerethez kell igazolni. A világ egyébként több meghatározó bajnokságában tendencia a második csapatos rendszer, elsősorban Franciaországban elterjedt.

A csapat vezetőedzője Klement István, aki tizenhat éve dolgozik trénerként. Győrbe kimondottan az „árnyékcsapat" miatt szerződött, segítője Szabó Ottó, az ETO egykori kiváló futballistája. Tavaly ő volt a juniorgárda edzője, személye folytonosságot jelent a csapat életében. Az erőnlétért Zakariás Géza és Gyömörei Tamás, míg a szakmai irányításért a felnőttcsapat szakmai igazgatója, Reszeli Soós István a felelős.
Maga a ligabajnokságban való részvétel nem cél, hanem eszköz az „árnyékcsapat" részére. Hét közben edzőmérkőzéseken, rendre erős csapatokkal találkozik a társulat, míg hétvégéken bajnoki mérkőzéseken szerepel.

Az együttes a tavalyi juniorgárdára épül, kiegészülve új igazolásokkal, tehetségekkel. Több labdarúgó, Imrik László, Varga Gábor és Szabó Zsolt is bemutatkozhatott már a magyar élvonalban, utóbbi játékos teljesítményével igencsak elégedett volt a szakmai vezetés.
Az eddigi tapasztalatok szerint sikeresen működik a rendszer. Az együttes jól szerepel, legyőzte többek közt a Debrecen, a Pécs és legutóbb a Sopron csapatát is. A különböző fizikai és egyéb felmérések pedig egyértelmű fejlődést mutatnak az ETO ligacsapatának játékosairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janus-arcú magyar vereség

A magyar férfiválogatott második mérkőzését is elveszítette a Svédországban zajló Világkupán. Tovább olvasom