Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Jól jött Teasley karkötője

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán óriási izgalmak közepette győzte le az eddig veretlen cseh Brnót.

Az MKB-Euroleasing Sopron szerdán hazai pályán óriási izgalmak közepette győzte le az eddig veretlen cseh Brnót a női kosárlabda Euroliga 6.  fordulójában.

Alaposan rácsodálkozott a korábbi sportcentrumra Alena Kovacová és Zuzana Zirková. A két, a Brno csapatában játszó szlovák kiválóság rendszeres visszajáró azóta, hogy 3 éve Sopronban bajnokságot nyertek, még Farkas Sándor irányításával. Most azonban egészen új létesítmény fogadta őket, az aréna alaposan átalakult, mióta ők utoljára a hűség városába látogattak.

Miközben ők csodálkoztak, az MKB edzésén az egyik palánknál négy pár végzett dobógyakorlatot, a másik oldalon pedig Horváth Zsófi és Olekszandra „Szása" Gorbunova gyakorolta a büntetőket. Ki gondolta volna, hogy ennek még jelentősége lesz. Pedig lett.

A mérkőzés 0,6 másodperccel a vége előtt dőlt el Gorbunova két jó büntetőjével. A fiatal, mindössze 19 esztendős ukrán lány az egész meccsen 4 perc 4 másodpercet játszott. Nem sok, főleg egy ilyen végig kiélezett drámai csatában. A végén aztán a hazájától hosszabb  időre először távol lévő ifjú hölgy a legrutinosabb „vén rókákat" megszégyenítő magabiztossággal értékesítette a büntetőket, s ezzel nyert a Sopron 94–92-re.

A kérdésre, hogy mennyire volt nyugodt a mérkőzést eldöntő büntetődobásoknál, Gorbunova szinte fülig érő szájjal mosolyogva  a következőket mondta: „Az ukrán válogatottnál mind a korosztályos, mind pedig a felnőttcsapatnál voltam már nem is egyszer ilyen kiélezett helyzetben. Most is bíztam magamban, s örülök, hogy ezzel sikerült győzelemhez segíteni a csapatot, amely hősiesen küzdött egy kiváló ellenféllel szemben."

Natalia Hejková a nyerő büntetőket sikeresen végrehajtó játékosáról a következőket mondta: „Minden elismerésem Szásáé. Nagyon keveset játszott addig, s így főleg lélektanilag nagyon nehéz odaállni az utolsó pillanatokban a büntetőhöz."

Nikki Teasley inkább a tettek, mint a szavak embere. No meg a végleteké. Úgy dobott 22 pontot, hogy betöréseinél nem nagyon tudták szabályosan megállítani a brnóiak. A triplák viszont 39 perc 20 másodpercen át nem mentek neki, 7-et rontott. Akkor viszont beemelt egyet, s – ne feledjük – emellett adott 7 gólpasszt, s leszedett ugyanennyi lepattanót. Szerinte ez a meccs WNBA-döntőnek is beillett volna. S ha a világ legerősebb ligájának tartott amerikai profibajnokság egyik emblematikus, jelképes alakja mondja ezt, el kell hinni neki.
Róla Hejková a következőket mondta:

„Nagyon nagy játékos, s ezt, bár távolról nem igazán ment neki, azért ma is bizonyította. Amióta a karkötőjét a kezemen őrzöm, minden meccsünket megnyertük..."

A csapatkapitány, Cserny Réka szinte emberfelettit nyújtott a szünet után, de főleg a záró szakaszban. „A brnói meccsel ellentétben a csarnokban nem volt áramszünet, és szerencsére a mi játékunkban is csupán kisebb hullámvölgyek voltak azzal a hosszú rövidzárlattal ellentétben, ami Brnóban volt."

Az évad során most nyújtotta messze a legjobb játékát Honti Kata: „Úgy tűnik, ahogy a csapatnak nő, úgy szerencsére nekem is meccsről meccsre nagyobb az önbizalmam."

Végül, Ivana Matovic nem teljesen egészségesen hősies harcot folytatott a palánk alatt: „A szívünknek, az akaratunknak köszönhettük a győzelmet. Kúsztunk, másztunk, vetődtünk a labdákért, s ebben talán felülmúltuk a Brnót. Emellett úgy érzem, nem engedtünk nekik túl sok támadólepattanót szerezni, a büntetőket pedig kifejezetten jól dobta a csapat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a menetelés

A vendégek kezdtek jobban: Milton öt másodperc elteltével vezetést szerzett a Brnónak, majd jött… Tovább olvasom