Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Jókor előzött a győrladaméri gárda

Az utolsó forduló után lett első a Győrladamér a megyei másodosztály mosonmagyaróvári csoportjában.

Az utolsó őszi forduló után lett első a Győrladamér a megyei másodosztály Mosonmagyaróvári csoportjában. Minden tekintetben adottak a feltételek az előrelépéshez.

Jól taktikázott ősszel a megyei másodosztály Mosonmagyaróvári csoportjában szereplő Győrladamér csapata, mert akkor került az élre – az utolsó fordulót követően –, amikor a többi csapat már nem tudta megelőzni a téli pihenő előtt. Az egész őszi idény során Rajka, Dunakiliti és a Mosonszolnok gárdájával szoros versenyt vívtak, s végül a ladamériak egypontos előnnyel zárták az őszi szezont. A 15 forduló során 2–2 döntetlen és vereség mellett 11 alkalommal győztesen vonultak le a pályáról, a mezőnyben a legkevesebb, 16 gólt kapták.
Koteczki Zsolt, az egyesület elnöke egy kis visszatekintéssel kezdte az őszi idény értékelését.

„Az új vezetés a korábban elkezdett fejlesztési munkákat folytatta, amelynek keretén belül sikerült a korábbi pályánkat teljes mértékben felújítani, ezáltal két jó minőségi játéktérrel büszkélkedhetünk. Itt említeném meg a korábbi elnök, Simon Péter személyét, aki ezen munkálatok egyik elindítója volt."

A csapat visszakerült a többek által gyengébbnek vélt óvári csoportba, ezért céljuk az 1–6. helyezés megszerzése volt. A játékoskeretükben drasztikus változások történtek, többen abbahagyták a futballt munkahelyi elfoglaltság miatt, illetve eligazoltak más egyesülethez. Helyettük három játékos érkezett: Vadász Zoltán, Karácsony Péter és Fekete Károly leigazolása jó döntésnek bizonyult, mert mindhárman lendítettek a csapat játékán. Első helyük a remek csapategységnek és a biztonságos védekezésnek volt köszönhető. Nagy szerepet játszott ebben
Vadász Pál gólerőssége is, aki tizenhárom alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A szezonzárást követően nyilván többször szóba került a tavaszi folytatás, illetve a feljutás kérdése. Vajon hogyan látja az egyesületi vezetés az előrelépési lehetőséget?
„Szeretnénk a csapatot a tavaszi szezonra is együtt tartani és amennyiben meglesz a lehetőség a magasabb osztályba jutásra, úgy az egyesület vezetősége támogatóinkkal közösen biztosítani fogja a megyei első osztályhoz szükséges feltételeket."

Virág Attila edző – az egykori NB I-es játékos – a jövőt illetően szerényen csak annyit jegyzett meg, hogy tavaszra az első hely megtartása és lelkes közönségük kiszolgálása az elsődleges céljuk, a többi már a vezetőségen múlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatépítés a romok között

Egy hónapos pihenő után meg kezdte megkezdte a felkészülést a tavaszra a Győri ETO FC. A zöld-fehérektől kölcsönben Skóciába távozott Vincze Gábor, az érkezők között lehet viszont Kenesei Krisztián. Az első edzésről több játékos is hiányzott, ám valamennyien indokoltan hagyták ki a foglalkozást. A héten még csak ráhangoló edzésekkel készül a keret a kemény munkára. Tovább olvasom