Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Jobban hajráztak a vendégek

Az MKB-Sopron Euroleasing kikapott az UMMC Jekatyeringburg csapatától 80-84-re.

MKB-Sopron Euroleasing - UMMC Jekatyeringburg 

Amikor aztán az első, külső mezőnyember is betalált, nevezetesen Károlyi, akkor átvette a vezetést az MKB. Sőt, Honti ügyes megoldásai révén öt ponttal meg is lépett. Ezt követően azonban megtorpant a hazai csapat, s ez kis részben a játékvezetői felfogásnak is köszönhető volt. A soproni palánk alatt az ütközéseket sokkal szigorúbban ítélték meg, mint az orosz kosárnál a szabálytalanoknak tűnő szerelési kísérleteket.

A negyed végén Teasley beemelte első tripláját, így döntetlennel zárult e szakasz. A második pedig úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: az amerikai irányító triplájával! Ezután a szerb bíró Karpovánál támadó-, a horvát viszont Csernynél védőhibát látott, s ez utóbbi szava, illetve ítélete „ratifikálódott". Az első negyedben sokat bizonytalankodó Matovic magára talált.

Előbb Karpovát, majd Zakaluzsnaját forgatta be ügyesen, és ami ennél fontosabb, el is dobta a maga számára kidolgozott helyzeteket. Ezt követően azonban megkapta harmadik személyijét, le kellett ülnie. Visic mester, a „nagy taktikus" azonnal visszahozta a pihenő Batkovicot. Az ausztrál előbb egy támadólepattanót, majd kosarat szerzett, aztán olyan zárást adott Sauretnak, hogy a franciának már nem volt nehéz dolga. Bele is lendült sajnos, és ez nem volt elmondható a soproniakról. Blahuskova közelről többször is rontott, a másik oldalon viszont Sauret, valamint a két csere, Karpova és Khazova révén nyolc ponttal megugrott a Jekatyerinburg. Ezen csökkentett három pontot a félidő végén Teasley harmadik hárompontosával.

Szünet után egy ideig felváltva vezettek a csapatok, majd két rontott hazai akció után előbb Firsova, majd Sytnyak dobott triplát, s máris öttel megugrottak az oroszok. A zöld-sárgák Cserny büntetőivel zárkóztak. A hajrában aztán Teasley szerzett labdát, majd szabálytalankodtak vele szemben.

Az értékesített büntetők után újra a Sopronnál volt az előny. Na, nem sokáig. Zakaluzsnaja ügyesen használta ki, hogy a visszatérő Matovic négy hibával nem igazán védekezhetett. Károlyi újabb hárompontosa után 72–71-es eredményt mutatott a tábla. Másfél perccel a vége előtt Mironova dobott egy demoralizáló triplát. Majd még egyet. Újra öt pont volt az orosz előny másfél perccel a vége előtt.

Amikor egyenlíthettek volna a zöld-sárgák, kétpontos orosz vezetésnél tíz másodperccel a vége előtt egy alapvonali bedobásnál nem értették meg egymást a hazaiak, Károlyi pályán kívülre dobta a labdát, így az idegenbeli vereség után hazai pályán is kikapott a sok-sok neves kosarast felvonultató, ám csapatként még nem igazán egységes MKB: az oroszok azért nyertek, mert a kiélezett, kritikus helyzetekben rendre ők voltak a nyugodtabbak, pontosabbak.

Natalia Hejková: – A Jekatyerinburgon érezhető volt, hogy veszítenivaló nélkül játszik, viszont játékosaim a győzelmi kényszer nyomása alatt nagyon idegesen játszottak.

Zoran Visic: – Meglepő győzelmet arattunk a nagyon erős soproni csapat otthonában. Az első félidőben uraltuk a játékot, szünet után azonban nem kis szerencsénk is volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél az első győzelem

Magyar Kupa-kötelezettség miatt elhalasztott mérkőzés pótlását rendezik ma 14 órakor Jánossomorján. Tovább olvasom